Скандално! Димитър Стоянов от „Биволъ“ алармира: За да те приемат във ВМА, решението било на Борисов

0

Журналистът от сайта „БиволЪ“ Димитър Стоянов написа гневен пост в личния си фейсбук профил за корупционните практики в българското здравеопазване.

Той сигнализира, че лично министър-председателят се намесвал в решенията на Военно-медицинска академия, кой пациент да бъде приет за лечение и кой не. Ето текста на Димитър Стоянов:

„Не зная дали ще бъдат осъдени за кражбите и корупцията, но за хаоса в здравеопазването #ОПГЕРБ, както я карат, ще ги гонят с камъни по улиците!

От 5-6 различни, несвързани помежду си източници чух, че за да те хоспитализат в COVID отделението във ВМА, трябва да реши лично… Борисов! Същото го чува и Vessislava Tancheva.

Премиерът определял шансовете за живот на нуждаещите се от лечение? Ако това е истина, а аз вярвам, че е много възможно, това е най-долнопробната форма на диктатура, на която съм бил свидетел в лично качество!

ГЕРБ досъсипа здравеопазването и после започна да избира на кого то да бъде предоставено и на кого не? Да, всичко това го разбирам, покрай опита Georgi Borisov Georgiev и съпругата му да бъдат хоспитализирани в лечебно заведение, в което да полагат експертна грижа за тях. Причините са ясни!

Накратко:

Скапаното управление в последните 10 години и прогони хиляди медици от България, затвори стотици лечебни заведения! И това на фона на вечно нарастващия бюджет на Здравната каса! Сега, когато има недостиг на медицинска грижа те ли ще решават кой ще живее? Ако трябваше да справедливо, виновниците за тази криза в здравеопазването трябваше да са последните на опашката за медицинска грижа….“

Автор: Димитър Стоянов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 5707

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече