Мехмед Дикме „хвърли“ бомба: До края на годината ще има алтернатива на ДПС, която ще участва на изборите

0

Според него в ДПС има две крила – икономическо и политическо

До края на годината ще се регистрира гражданско сдружение, което да участва на парламентарните избори през идната пролет. То ще бъде алтернатива на ДПС. Това каза бившият министър на земеделието и горите от квотата на ДПС Мехмед Дикме. Следващата седмица ще бъде обявено името и на лидера на формацията, която основно ще работи в смесените региони у нас.

Мехмед Дикме, който напусна ДПС през 2007 г., каза още, че целта е „турската общност в България да има алтернатива на следващите избори“ и тази алтернатива да е дясно ориентирана. Сдружението ще участва на изборите в коалиция с други политически сили.

Конференцията на ДПС – по-зле от конгрес на БКП Той коментира и конференцията на ДПС от изминалия уикенд и участието на турския президент Реджеп Ердоган и изявлението на почетния председател Ахмед Доган.

Ако Ахмед Доган се сърди на съдбата – да се откаже. Ние всички изградихме една изключителна партия и му я поднесохме на тепсия, за да овладява турската и помашката общност в България, докато стои в един от двата си сарая„, допълни Дикме и каза още: „Това събитие се очакваше от всички политически партии. Трябваше да даде насоките накъде ще върви ДПС през следващите 5 години, но не оправда очакванията. Конференцията беше по-зле от конгрес на БКП – имаше само самохвалство и самодоволство“.

По думите му видеото с обръщението на Ердоган го няма вече на сайта на ДПС, защото от партията са разбрали, че ги е критикувал. „Той никога не се обръща към председателя, бил той почитен или настоящ. Той говори към делегатите, казвайки „Моето сърце е близко до вас“, говори е казва и „Пожелавам на ДПС да се разгърнат и да отворят своите прегръдки за хората“, така той им казва, че ДПС се е капсулирало и е време да се отворят“, допълни бившият министър.

Според него в ДПС има две крила – икономическо и политическо. „Доган и Пеевски имаха забрана да влизат в Турция, заради информация, че финансират различни контрабандни кръгове. Сега топката е при Доган, да видим дали той ще скъса тази икономическа връка и ще върне ли политическото лице на партията, което хората искат“, заключи Дикме.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 2883

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече