Румен Петков: Толкова народ измря по стъпалата на болниците заради управленска нищета (ВИДЕО)

0

Въобще не можем да говорим за справяне с пандемията. Можем да говорим за хаос. Толкова народ измря по стъпалата на болниците заради управленска нищета.  Това заяви в предаването „Студио Actualno“ председателят на партия АБВ Румен Петков.

Той коментира и политически теми, като посочи, че институциите у нас са катастрофирали от самото начало на кризата около COVID-19. „Правителството и Здравното министерство внушиха на хората недоверие към всичко, което се прави“, каза Петков, като даде примери с някои хаотични разпоредби от първата вълна на пандемията.

„След това последва един опит да се внуши вина на гражданите. Сега сме изправени пред по-лошото, и то е свързано с ваксините. Склонен съм да прогнозирам, че правителството ще се провали в разпределението и осигуряването на ваксинирането“, отбеляза Румен Петков.

„Очевидно е, че Кандарджиев (проф. Тодор Кантарджиев – бел. ред.) освен да развеселява част от аудиторията, друго не може да направи. Все пак той е специалист по гъбички – вярно, на една прилична възраст е разбрал, че трябва да си мие ръцете и с голяма радост ни го обявява при всяко свое появяване по телевизията“, отбеляза Петков, като посочи, че шефът на Националния център по заразни и паразитни болести е „в състояние да дискредитира всяка идея“.

Когато Кантарджиев излезе и каже: „Ваксинирайте се!“, това би звучало така, както ако Хитлер отиде в Израел и започне да рекламира плюсовете и минусите на курортния комплекс „Дахау“, както и изненадите, които той може да поднесе на някои от туристите там“, разсъждава още Петков.

Той посочи, че затварянето на търговските обекти не е довело до никакъв резултат. „Ние сме с висока смъртност, защото имаме некадърие, материализирано в Министерството на здравеопазването. В момента там цари управленска и умствена нищета“, заяви лидерът на АБВ. „Фактът, че толкова народ измря на стъпалата на болниците… за какво говорим?! Там няма чувствителност за човешкия живот“, посочи още Румен Петков.

За геостратегическите проекти, диверсификацията на газовите доставки и бъдещето на енергийната ни система – целия разговор с бившия вътрешен министър гледайте във видеото: https://www.facebook.com/watch/?v=185771306521509

Източинк: Actualno.com

Прегледана: 5533

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече