Мая Манолова: Властта размята едни и същи милиони, пакетира ги под различна форма, но те не стигат до хорат

0

Хората не са получили още нищо от обещаните средства от първата вълна на пандемията. Единствените пари, които са стигнали, са за микропредприятията – от 3 до 10 000 лева. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ председателят на гражданската платформа „Изправи се, БГ“, Мая Манолова.

Тя обяви, че е получила оплаквания от различни места в страната, че дори за тези средства, получателите им е трябвало да платят за консултантски услуги или комисионни. Манолова посочи, че по останалите мерки нищо все още не е стартирало.

Реално ще мине една година от първата вълна, за която тези средства бяха предназначени, а хората още няма да са си получили парите„, убедена е Мая Манолова.

Тя отбеляза, че правителството обещава щедро средства по различни мерки, които след като не стартират, се пренасочват към други мерки. „Властта размята едни същи милиони, пакетира ги под различна форма, но под никоя форма те не стигат до хората„, заяви Манолова.

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост на страната, лансиран от кабинета, Мая Манолова каза, че той имал второ име: План за корупция.

Корупционният потенциал в този план е огромен: Три милиарда лева за саниране, подкрепата за бизнеса се изчерпва до създаването на индустриални зони, в които отново ще се инвестира асфалт. Реално за работещите предприятия има под 5%„.

По думите на Мая Манолова подозрението и на бизнеса, и на българските граждани, е че се бърза с този план, защото предварително има договорка по кои проекти парите ще стигнат до определени фирми.

Мая Манолова коментира, че продължаващите над 150 дни протести у нас са нанесли тежък имиджов удар върху властта и премиера Бойко Борисов. „Протестът показа и на нашите партньори зад граница колко прогнила от корупция е властта в България“, посочи лидерът на „Изправи се, БГ“. Провалът на конституционната реформа у нас Манолова определи като „пълна излагация и евтин парламентарен цирк“.

Според Манолова Конституцията е била употребена за партийнополитическите цели на ГЕРБ, за да им спечели още малко време. 

Източник: Actualno.com

Прегледана: 5196

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече