Пламен Бобоков с пряко „обвинение“: Държавата се управлява от триумвират – Борисов, Пеевски и Гешев

0

Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не е имало пари и кюлчета злато в шкафчето му. Това обяви в интервю за „120 минути“ по Би Ти Ви бизнесменът Пламен Бобоков. Той се появи за първи път заедно и в едно студио с брат си Атанас Бобоков, след като последният бе освободен срещу рекордната парична гаранция от 2 млн.лв. Двамата са обвиняеми по разследване на специализираната прокуратура за внос на опасни отпадъци.

На директен въпрос за какво лъже премиера, Бобоков даде пример с интервюто на Борисов пред ФАЦ. Всичко в това интервю е лъжа, включително и, че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил сложил, обяви бизнесменът. На въпрос откъде знае и откъде е сигурен в това, Бобоков каза само, че е уверен в това. Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства, но демонстрира увереност в думите си. „Аз съм уверен, че са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека“, каза Пламен Бобоков.

Брат му Атанас Бобоков пък обяви, че прокуратурата е впрегната да измъчва такива като него и нарече държавното обвинение садистична организация. Той даде пример със своя 6-месечен престой в ареста. Атанас Бобоков разказа, че е имал сменена колянна става и показа снимка, на която се вижда състоянието му. Той обяви, че подготвя документите, че ще съди държавата за престоя си в ареста и че тя ще плаща за това.

Това не е място, където пожелавам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Най-вече няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата, заяви още той и обяви, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков са репресирани по подобен начин.

Атанас Бобоков определи като гавра рекордната парична гаранция от 2 млн. лв. и каза, че в началото е имал колебания дали да я плати. „Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева“, заяви бизнесменът. И двамата братя платили гаранциите си по сметка, а не в „кеш и чрез злато“, защото така правят почтенните бизнесмени, обявиха те в нов намек за Борисов.

Според Пламен Бобоков държавата се управлява от триумвират – Бойко Борисов, бизнесмена Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев. Двамата братя твърдят, че бизнесменът искал да им вземе бизнеса, а пък премиерът се прави на режисьор. Той страда от болезнено чувство за страх, подозира всеки, заяви Пламен Бобоков. 

Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът който е организирал всичко е Бойко Борисов, заяви Пламен Бобоков. „Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 „Оскара” за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор.. Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва“, допълни Пламен Бобоков.

На въпрос откъде зная и защо твърдят, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, двамата не посочиха конкретни данни. На повторен въпрос Атанас Бобоков отговори: „Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монбат”, „Приста Ойл”…”.

Попитан откъде има информация, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна: „Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по- рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие. Според мен Борисов е страдащ от някакво болезнено чувство за страх, той е много страхлив човек, изпитва страх и ужас от това, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне“.

На въпроса каква е ролята му в това техния бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни: „Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил… вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии. Аз не мога да вляза в главата на този човек. Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков по адрес на премиера.

Пламен Бобоков коментира и комуникацията си с президентското семейство. Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента, обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението от Монровия. „Познавам се от 3 години с президента, от посещението в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка“, каза още той и внуши, че вероятно прокуратурата има съобщението от телефона на президента, който вероятно е контролиран. Пламен Бобоков призна, че си е писал и с Десислава Радева, но това било само да си честитят празниците. 

Атанас Бобоков пък отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобно. Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери – в „Митници“, в „Околна среда“, каза Атанас Бобоков. Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави, коментира брат му Пламен Бобоков.

Източници: БТВ, „СЕГА“

Прегледана: 6008

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече