Борисов се осъзна: Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал

0

Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали,” заявява българският премиер Бойко Борисов в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung, озаглавено „Политикът, пистолетът и парите“, цитирано от „Дневник”.

Премиерът сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари – прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне за две разузнавания по време на Първата световна война.

Интервюто е от края на октомври пред кореспондента за Балканите Михаел Мартенс. 

В отговор на въпроса не се ли притеснява от факта, че лидерът на държава, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов казва: „Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата.“ Когато журналистът пита не е ли това невероятна небрежност, той отвръща: „Вероятно беше безразсъдно. Именно поради това, на извършителите вероятно им е било лесно“, но същевременно „красива жена може много лесно да преодолее защитата ми“ и именно така враговете са вкарали златото и парите.

В разговора той отново дава нагледен пример как, ако конкретна жена, пристигаща при него му е звъннала и той ѝ е казал, че сега дава интервю и ще е в резиденцията до 15 минути, а охраната има инструкции да я пусне, тя има предостатъчно време да сложи ценностите в чекмеджето и да направи записа. „Като Мата Хари,” разяснява Борисов.

Борисов не поставя под съмнение автентичността на снимките от спалнята си и има представа кога са направени – твърди, че „през последните 2-3 години, най-вероятно през 2017 г.“ Според него става дума за снимки, направени по различно време, защото когато са го снимали да спи, не е било достатъчно компрометиращо и по-късно са аранжирали парите, златото и пистолета до леглото му.

В интервюто Борисов отново свързва протестиращите с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков. Попитан дали не е обида към протестиралите през лятото да бъдат сочени като „дистанционно контролирани инструменти на олигарх в изнание“, той казва, че самият Божков се е посочил като контролиращ протестите в „законно подслушани“ от прокуратурата записи.

Българският министър-председател Бойко Борисов обяснява и защо страната ни е наложила вето върху преговорите на Северна Македония с ЕС: „Българските комунисти и сталинистка Москва са виновни за опитите да превърнат българите в македонци насила след Втората световна война“. 

След като интервюто стана публично известно у нас, премиерът го публикува на български в профила си във „Фейсбук“.
 

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 5139

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече