IT специалист разобличи Борисов: Изплагиатствал цели пасажи от речта на шведския премиер

0

У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. Скандалът лъсна от видео на министър-председателя, в което цели пасажи се оказаха откраднати от думи на премиера Стефан Льовен, с които той се обърна към шведите на 22 ноември 2020. Кражбата на Баце дойде като обръщение три дни по-късно, на 25 ноември.

Плагиатство бе осветлено от IT специалиста Ивайло Мирчев, който написа следното във фейсбук:

Защо Бойко Борисов плагиатства от премиера на Швеция?

Преди два дни пуснах обръщение на шведския премиер Стефан Льовен на стената си във фейсбук с български субтитри. Целта ми бе да покажа потресаващата разлика в начина, по който говорят министър-председателите на Швеция и България.

Сега в профила на г-н Бойко Борисов виждам негово обръщение към българите, което хем не ми звучи като написано от него, хем много ми напомни на нещо познато. Изгледах отново видеото от Швеция и с учудване установявам, че цели пасажи от речта на г-н Льовен е копирана в речта на Борисов.

У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. В изложението му има директни цитати от словото на премиера на Швеция. Шехерезада явно се е престарала.

Автор: Ивайло Мирчев

Източник: Фейсбук

Прегледана: 3906

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече