Огнян Стефанов: Много сериозна част от политическия елит са пряко свързани с ГРУ

0

Много сериозна част от политическия елит сега са пряко свързани с ГРУ – Главно разузнавателно управление. Няма друга чужда служба, която да е оказвала толкова голямо влияние върху съдбата на България. Ако не беше така, историята ни щеше да е коренно различна. Това каза създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов  в „Честно казано“ с Люба Кулезич.

Повод за разговора им е новата книга на Стефанов и екипа от медията „Сянката на прилепа“, посветена на руските тайни служби и влиянието им върху съдбата на България.  Журналистът разказа:  Преди седмица Путин е провел среща с шефовете на тайните служи и на отбраната. На тази среща те  са били на разстояние от 2 метра. Още като започва срещата, Путин се шегува:  Да не би да ви е страх от мен? И сега остава да ми кажете, че нашият „Прилеп“   е в основата на коронавируса. А прилепът е ГРУ.

В тази емблематична версия на Военното разузнаване /бел. ред. прилепа/ е вкаран и червен карамфил. Името на ГРУ се е променяло през годините. Тази структура само за години се превръща в държава в държавата. Затова създателят й си отива по начина, по който са си отишли много други.

 Който се задълбочи в историята на ГРУ, разбира , че това е истинската разузнавателна служба. Там се шегуват, че КГБ е бил рекламния продукт за книги, филми и т. н. Но винаги зад най-големите операции и сериозни действия отзад е стояла ГРУ. Те са и първите, които поемат контрол над Коминтерна, където много българи играят важна роля – Георги Димитров, Васил Коларов. България винаги е било в полезрението на ГРУ.

Първият заговор за ликвидирането на шефа на НКВД, сега КГБ – Лаврентий Берия, е организиран от българин в Коминтерна.  Това са българи, които отиват при Георги Димитров и му казват, че това не може да се търпи. И те правят сбирки, на които създават организация за ликвидирането на Берия. Всички „заговорници“ след това са ликвидирани. Всъщност ГРУ разкрива заговора.

Много българи, участвали в гражданската война в Испания, са били свързани с ГРУ. Септемврийското въстание през 1923-та година е организирано от ГРУ.

Никой не говори за зависимостите на сегашния политически и сенчест елит от ГРУ. Има факти, които говорят за това. доказателство е  поръчката за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и директора на „Емко“. Доказано е, пък и западните служби знаят, че поръчката идва от български среди. И че те са свързани с военно-промишления комплекс.  И този кръг, който е свързан с кръг  от ГРУ, всъщност иска да овладее нови части от тази военна промишленост и от търговията с оръжие.

Тези от ГРУ идват по покана на загрижените от  този кръг.  В същото време се изпълняват задачи на ГРУ – определени мощности и заводи да бъдат докарани до фалит и да бъдат приключени. Вазовските заводи се намират в подобна ситуация.

Трима от източниците ни са бивши служители на ГРУ, имат бизнес на Балканите. През годините някои от тях да работили по линия на България. Единият каза: „Вие ете луди, че сте се хванали с това“. Но и се забавляваше, сподели,  че му е много интересно и любопитно какво ще напишем.

Книгата „Сянката на прилепа“ вече  може да бъде намерена в книжарниците. Издава я издателство „Слънце“.

Автор: Огнян Стефанов

Източник: Frognes.bg

Прегледана: 4229

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече