Васил Божков разкри политическия си проект: Всичко, което искаме да чуем, или реално изпълними идеи?

0

Не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. „Българско лято“ не е партия, а политически проект за образовани български. Аз съм бизнесмен, а не политик. В политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца. Личната ми мисия е да реализирам проекта, да елиминирам корупцията и зависимостите на властта. Бъдете смели и независими. Отстоявайте позицията си и дръжте на думата си.“ С тези думи Васил Божков се включи в представянето на своя проект „Българско лято“ във Фейсбук профила си.

В презентацията бяха показани и българи, живеещи в чужбина, и такива, останали в Родината. „В България положението не е никак розово, но не заради COVID кризата, а заради вируса ГЕРБ. И за да се оправят нещата трябва да се излекуваме от него“, посочва в изказването си един от участниците в платформата.

Сред основните дейности, планирани за изпълнение от проекта, е своевременно влияние на гражданите и народен вот на недоверие срещу депутати и министри.

Предвижда се въвеждане на електронен референдум. Отстраняване на длъжностни лица при непостигане на резултати. Гарантиране на независимост на съдии и регулаторни органи. Прекратяване на „гласуването под строй“. Осигуряване на условия и предимства на можещите и искащите българите за реализация в родната страна. Стимулиране на българските граждани, живеещи в чужбина, да се завърнат, чрез възможности и подходящи условия на труд. По време на презентирането на проекта бе посочено, че до март 2021 г. всеки може да предложи нови идеи. При отправено предложение, идеята ще бъде обсъдена и гласувана и евентуално – приета и добавена към първоначалната програма.

Организаторите обещават и справяне с корупцията и източването на еврофондовете. Стимулиране на раждаемостта и младите семейства чрез разработване на политика за заплащане на майчинството и осигуряване на достатъчно ясли и детски градини. Въвеждане на електронно гласуване. Защита на интересите на българите зад граница. Гарантиране свободата на словото чрез пълен електронен и своевременен достъп на журналистите до обществена информация. Недопускане на детска смъртност заради невъзможност за заплащане на лечение. Справедливо преразпеделение на правомощията и гарантиране прозрачността на обществените поръчки. Стимулиране на малкия бизнес. Възстановяване на унищоженото културно-историческо наследство. Създаване на реално партньорство между държавата и културата. Въвеждане на преки природосъобразни мерки за стимулиране на бизнеса. Увеличаване на финансовите средства на учителите. Контрол над финансирането на всяко учебно заведение. Оптимизация на здравната система. Подобряване на условията за работа на сестри и санитари и осигуряване сигурността на лекарите. Справедливо възнаграждение на работещите в системата на МВР и оптимизиране на оборудването на военнослужещите. Политики за засилване и мотивиране на собственото производство. Активна външна политика, адекватни решения, отстояващи независимостта на България. Въвеждане на пряка демокрация, като форма на управление на държавата.

Това са част от обявените публично идеи, които ще бъдат изпълнени по проекта „Българско лято“. .

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3646

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече