Марешки видя път към нормалността: Обединение на България и Македония, с премиер Зоран Заев

0

Относно казуса между България и Северна Македония лидерът на „Воля“ Веселин Марешки излезе с нестандартно решение.

„Предлагам да се обединим българите от двете страни на границата. Заев да е вицепремиер, а впоследствие, след Борисов, и премиер. Да, той може да стане премиер на Обединена Велика България и тогава всичко ще се върне към нормалността“, уточни Марешки.

След това той рязко смени темата и коментира кризата с лекарствата в страната. Според него трябва да сме много внимателни по темата с лекарствата, за да не се всява смут в обществото.

„Вчера чух от Корнелия Нинова, че имало спекула с лекарствата, което не е вярно. Има си максимална надценка и не може да има спекула в аптеките.“ Такова мнение изрази в студиото „Лице в лице“ по bTV лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

Депутатът все пак призна, че има липса на определени лекарства в аптечната мрежа, но уточни, че се е случвало и преди.

„Дори когато няма пандемия, има определени лекарства, които за месец-два изчезват, но така или иначе пазарът е наситен с достатъчно медикаменти, има безброй много аптеки, неконтролируем пазар и всичко това е за да се източва Здравната каса, който е и най-големият проблем“, коментира Марешки.

На въпрос за кворума в Народното събрание зам.-председателят на институцията посочи, че няма проблем, когато кворумът се осигурява от депутати посредством видеоконферентна връзка. По думите му така ще бъде и по-безопасно за всички, тъй като няма да има заразоносители.

Прегледана: 3724

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече