Шефът на МВР синдикат: Тия дни политическата мерзост счупи тъпомера

0

Управляващите аргументираха отказа с нужда от средства за увеличаване заплатите на полицаите и добавки за медиците

В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) осъди предложението на група народни представители от ГЕРБ да върнат подоходния критерии за детски добавки с аргумента, че парите са необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците.

От синдиката настояват депутатите, опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат Народното събрание.

Председателят на синдиката Валентин Попов пусна вчера гневен пост във „Фейсбук“.

„Тия дни политическата мерзост счупи тъпомера.

Какво става – гадните ченгета изядоха детските добавки… (А, да – гадните лекари също.)

Като служител в МВР законът ми забранява доста неща. Никой закон обаче не може да ми забрани да кажа: „Дами и господа народни представители, Вие вече нямате моралното право да ме представлявате!“

Никакво желание нямам да се занимавам с политика – в пълно съгласие със законовите ограничения.

Това, което наблюдавам обаче, вече не е политика, а порнография. С нея законът не ми е забранил да се занимавам.

Е, уважаеми, минахте всички възможни граници.

Едно ченге, което смята, че има представа за смисъла на думичките „чест“ и “ доблест“, Ви казва:

МАЙНАТА ВИ!“

„Ние, служителите на МВР, сме родители и граждани!

Ние, като представители на служители в МВР, сме в правото си да потърсим сметка за тази нелепа провокация и пореден удар върху имиджа на работещи в сектор “Сигурност”!

Ние, като представители на служители в МВР, не сме съгласни в това противопоставяне да бъдат въвлечени и медицинските работници, които в момента правят и невъзможното, на работното си място, за да лекуват българските граждани!

Ние, като представители на служители на МВР, имаме достойнството да поискаме незабавно извинение от вносителите на текста и им предлагаме да напуснат Народното събрание на Република България.

Такова поведение е крайно неразбираемо за нас и надхвърля представата ни за хора, призвани и избрани да представляват!“, пише в писмото на най-големия полицейски синдикат.

Единствено МВР не получи с до 30% увеличение за първа линия в борбата с COVID-19. Такова имаше за 34 държавни администрации още през август. На МВР бяха обещани 10% ръст на заплатите, а преди дни премиерът Бойко Борисов добави още 5%.

В неделя, навръх празника си, полицаите излязоха на национален протест. Хиляди се събраха в столицата. Протестите им ще продължат, категорични са от СФСМВР.

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 4891

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече