Ексклузивна прогноза: ГЕРБ и БСП ще свалят Радев чрез общ кандидат

0

Корнелия Нинова заяви, че не е готова с подкрепата на Румен Радев за втори мандат и следва да се проведе вътрешнопартийно допитване в цялата страна, за да се покажело, че БСП е най-демократичната партия. Това е несериозен аргумент, след като е ясно, че Радев ще кандидатства за втори мандат.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ политологът Мария Пиргова.

Взаимоотношенията между партията и президента не бяха много топли през целия мандат на държавния глава. Сега са съвсем смразени, особено след напускането от президентството на Калоян Методиев.

Доц. Пиргова каза още: Следизборна коалиция между ГЕРБ и БСП не е изключена.

Счупването на модела е възможно само през президентска република. А осъществяването й изисква много време и усилия. Изисква революция. Затова е малко вероятна. Всичко останало ще възпроизвежда сегашния модел.

Новият институт на Калоян Методиев ще обслужва интересите на БСП.

БСП и Радев трябваше взаимно да се подкрепят, а те отидоха в другата крайност. При това положение и двете страни губят.

Без БСП Радев няма да вземе втори мандат, а не виждам как ще стопли отношенията си с „Позитано“ 20. Ако около него се събере елит за създаване на партия, той може да продължи в политиката вън от президентството.

Корнeлия Нинова не може да прави съюзи. Не успя нито с президента, нито с вицепрезидента. Затова БСП изпада във все по-голяма изолация.

Стана традиция БСП да се отказва от властта. На ръководството на партията и на парламентарната им група този начин на живот в политиката е много удобен.

Представят се за опозиция, но не правят нищо реално в тази посока. Имат достатъчно облаги като опозиция без отговорности. Милионери има във всички лагери на партията.

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 4677

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече