Д-р Панчо Панайотов: Глупави, неграмотни, крадливи хора с лошо ДНК управляват здравната система

0

Всичко е опорочено. Българската здравна система се контролира, организира и ръководи от човеци , които не са с добро ДНК, глупави, неграмотни, крадливи – хора, взети от улицата, на които не им пука за теб, за него, за мен. Ние имаме шанса да променим всичко в здравеопазването за година, но трябват хора с добро ДНК, умни хора. Това коментира в интервю за БГНЕС д-р Панчо Панайотов, лекар от ФСМП-Рила, като повод за интервюто е негова публикация във „Фейсбук“, в която описва как болница не е приела негова пациентка с COVID-19 заради липса на места, и жената умира.

Д-р Панчо Панайотов е лекар, който е бил кмет на Дупница и народен представител от СДС.

По думите му в Европа пациентът, отишъл при личния лекар, получава всичко, което е необходимо за диагностиката на здравето му, без да се съобразява лекарят с цени, а пациентът не плаща такси, не се разхожда с листове хартия по кабинети.

„В Европа солидарното здравно осигуряване работи безотказно и пациентите се лекуват по добър начин. В България същата тази система е опорочена и не е белята в принципа на здравното осигуряване, а в извратеността ѝ“, настоява той.

Здравната каса плаща сума за случаите с COVID-19 и болниците с охота взимат по-леките случаи, а другите ги отклоняват. Един лек случай на COVID-19 струва на болницата между 200-300 лева. Един тежък с увреден терен, където трябва да се лекуват и другите неща, струва над 1000 лева.


„Това не е ли геноцид? Как може да се разделят пациентите на такива, които имат право на живот, и други, които нямат“, пита лекарят, който е родом от град Рила.

Той е категоричен, че всички имат право на живот. Независимо дали става въпрос за редови гражданин, министър или депутат.

Според него има много свестни хора, но не се занимават с такава работа, защото е блато.


„Не лекарите са виновни. Нашите лекари не са по-глупави от европейските, напротив. Системата е опорочена, защото се прави от неуки и безотговорни хора. На тях не им пука за чуждата съдба“, коментира д-р Панайотов случая, с който го е сблъскала практиката му.

Той смята, че това, което се прави с пациента, трябва да се определя единствено и само по медицински индикации, тоест по добросъвестната преценка на лекаря. Това е медицинската същност и етика.

Медицинските индикации определят съдбата на всеки пациент, а в случая не е така. Тук се определят не от медицински индикации, а от финансови, смята лекарят.

По думите му COVID кризата има своите лоши последици, човечеството се самоунищожава. А тази суматоха повлия още по-зле на здравната система. Има много затворени отделения, които не приемат хронично болни, които имат нужда от лечение. За тях сега вратата е затворена.

Няма толкова тежко болни с коронавирус, каза още д-р Панайотов и продължи: „Аз нали работя в СПО, ясна ми е картинката. Не мога да разбера лекарите, които са чиновници, а работещите лекари са на моето мнение.“

Д-р Панчо Панайотов се връща на случая с неговата пациентка, която е трябвало веднага да бъде приета в реанимация, а те са ѝ казали да си ходи вкъщи. Областният управител му се обадил и казал: „Ние знаем, че така става“, че проблемът е ясен на всички.

Защо, след като всички знаят, защо не се решава проблемът, пита д-р Панайотов.

Според него проблемът с коронавируса не бил медицински проблем, а заплахата от смъртен изход е преувеличена.

„Има знания, които са валидни от стотици години. И едно от тези знания е, че ние оцеляваме, защото от всички тези вируси, бактерии, микроби, имаме изградена съвършена система за имунна защита. Ако едно новородено го поставите в стерилна обстановка и след 15 години го пуснете по софийските улици, то ще фалира. То няма изграден имунитет. Задължително е огромна част от хората да изградят имунитет към този вирус и той изчезва. Той не се предава през въздуха, а чрез дишането. Имунитетът е уникална система, затова няма вирус, срещу който човешкия организъм да не е изградил имунитет. Има вирулентни вируси, които са устойчиви и понякога единият от двама души умира, защото не успява да изгради имунитет“, обяснява лекаря.

Той казва, че трябва да си види вирулентността на COVID-а, което е най-важното. „Той смъртоносен ли е?! Смъртоносен е еболата, чумата, едрата шарка… Това е друга тема, няма да отстъпвам, това са знания, които са на стотици години. Нормално всеки човешки организъм изгражда защита“, посочва той.

Нас ни интересуват две неща – прилепчивостта на вируса и степента на увреждане, което причинява. Този коронавирус е от семейството коронавируси, познати на човечеството, този е нов, защото е нов щам. За разлика от хората, вирусите мутират много бързо. Наистина медицински проблем не съществува, всичко това е една голяма лъжа и измама, твърди д-р Панайотов.

Той смята, че ние в телата си имаме хиляди вируси.

Истинската причина за смъртта не се поставя чрез клиничната диагноза, а се определя само от един тип лекари – патоанатомите, които работят със смъртта. Само те имат право да кажат кой е починал от коронавирус, смята лекарят от Спешната помощ в град Рила.

Той даде пример, че ако една кола пътува по едно шосе и се удари в едно дърво, идва линейка и го качва с тежка черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота. Ако при този случай смъртта на този пациент е доказана клинично, то диагнозата ще бъде само „черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота“. Но, ако тялото отиде при патоанатома, който да изследва цялото тяло, включително и на субклетъчно ниво, той ще каже: „Не, този пациент секунди преди инцидента е получил трансморален инфаркт, несъвместим с живота. Той е умрял преди да се удари в дървото, затова се е ударил в дървото.“

Източник: БГНЕС

Прегледана: 4048

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече