Отец Дионисий с божия промисъл: Всичко, което не прилича на Борисов, е негова алтернатива

0

Протестът в София, в една част, беше организиран от „Отровното трио“, но онова, което се препоръча от тях поради несправянето на властта с втората вълна на коронавируса е да има друг формат на протестите. Но това, което протестиращите помнят е, че докато не постигнат резултати такива, каквито протестът ги изисква и докато не се постигне едно гражданско постоянство на обществен протест той никога няма да бъде спрян.

Това каза архимандрит Дионисий в ефира на „Заедно българи“ по Евроком тв по повод съобщението на „Отровното трио“, че приключват с протестите.

„Протестът продължава заради инициатива на протестиращи, които взеха това решение на пл. „Орлов мост“. Направи се гласуване и всички протестиращи вдигнаха ръце, че протестът продължава какво сме си обещали. Събирането на хората от „Орловград“ беше съвсем спонтанно, защото никой не очакваше съобщението на „Отровното трио“. Те са част от протеста, няма да приключи дейността си, надяваме се да се виждаме често, защото ние свикнахме един с друг, с всякакви отношение помежду си“, допълни още той.

Всичко, което е обратното на сегашното управление е алтернатива. Ако има едно сериозно правораздаване в нашата страна, за което безспорно вина носи и подредената система във Висшия съдебен съвет с тези политически квоти и с така моделирана главна прокуратура. А пък вече и с образа на главния прокурор, който смята, че е инструмент на Бога. Алтернатива няма как да бъде видяна, но тя съществува във всеки млад човек“, каза още отец Дионисий.

Той допълни, че в другите страни, дори и да има сериозни национални карантини, то на едно нещо не се е посегнало – образованието.

Тук могат да работят молове и кръчми, но няма да функционират университетите и гимназиите. Може би така всички ще бъдат на това интелектуално ниво, което води до един единствен идеал – никаква дистанция от нощното чекмедже. Всичко, което е противно на тази работа, е алтернатива на Борисов. Всичко, което не прилича на Борисов, е негова алтернатива“.

Източник:

Прегледана: 4521

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече