Радослав Бимбалов към Дончев: Разпределили сте пачките, преди да ги поискате от Европа

0

По професия Радослав Бимбалов е рекламист, по призвание – вдъхновител, по случайност – собственик на рекламна агенция. Често той публикува интересни коментари за управлението на България и по-точно за работата на управниците  ни. Ето какво написа той във фейсбук профила си:

ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО ОТВОРЕНО ПИСМО

До Танцуващият с Фондове, Вицето на Вица

Драги Томиславе,

Отдавна чаках да приключиш с проекта по стратегията за усвояване на европейските фондове за възстановяване. Знам защо се забави. Трябвало е да хакнеш Ексела и да го накараш да мисли по обратния начин. Първо пишеш тотала, а пък той не е един – за Делян, за Доган, за тоя, за оня. После тръгваш нагоре да попълваш числата по пера и накрая, ако остане време, да копи-пейстнеш някакви проекти, които хем да звучат като по Жул Верн, хем като по Фон дер Лайен.

АМА ЗАЩО цялата тая мъка? На всички е ясно как се справяте с поглъщането на еврофондовете – пет кила документация, посочване на правилния контрагент, малко имитация на дейност, послушно слепи контролни органи и после хоп – в кошарката на офшорката за разпределяне на “дивидентите”. Обаче тоя път явно е трябвало да се постараете повече.

Първо, защото става дума за ДОСТА ДОБРИ ПАРИ. 12 милиарда евро аванта, плюс 9 милиарда евро заем (които ще ги връщат поколенията).

Второ, защото усвояването ще продължи няколко години, а властта ви се клати като прогнил зъб на клошар.

Истината е, че се вкопчихте в собственото си управленско свлачище, за да източите именно тези милиарди. За вас те са просто много пари. Но за нас те може да се превърнат в реалния шанс на горката ни държава най-накрая да влезе в 21ви век – с иновации, дигитализация и модернизация на системите. Вие не разбирате от тези неща, понеже сте спрели влака си в 90те, когато изгря мутренското ви величие.

Знаем се. Разпределили сте пачките преди да ги поискате от Европа. Понеже можете да ПРИСВОЯВАТЕ, а не да УСВОЯВАТЕ.

Обаче тоя път няма да стане. Защото, Томиславе, ако ставаше дума да се угоите с поредната доза брюкселски фондове за поставяне на рехав асфалт, щеше да ми е все тая. Свикнал съм. Но сега съм бесен и имам да казвам нещо важно – на теб, на началника ти с джипката и на всички останали в некадърната ви управленска банда:

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪДЕЩЕТО на дъщеря ми! Ще ви гоня до дупка.

Автор: Радослав Бимбалов

Източник: Фейсбук

Прегледана: 4473

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече