Осман Октай: Борисов раздава пари, за да си купи време, а не избори

0

Бойко Борисов и министрите му достатъчно излагат властта. Българите имат една мъдра поговорка „волът като рие, на гърба си хвърля“. Това каза политическият анализатор Осман Октай за TV+.

Толкова сериозни неща са се случили, които ако бяхме в държава с минимална политическа логика, всеки министър-председател би трябвало вече да си е подал оставката. Особено след декларацията на Европейския парламент – още на следващия ден един европейски политик би следвало, ако има отговорност към държавата, към нацията, към гражданите, а не е над всичко това. Той би трябвало веднага да се оттегли и да си подаде оставката„, допълни той.

Нормалната политическа логика в нашите анализи, познавайки политическото му поведение, както и личностното му поведение, както и товара на политическа отговорност и политическо оцеляване, предполагаха той да си подаде оставката и отново да спечели изборите с пълно мнозинство. Когато анализираме от момента когато излязоха снимките с чекмеджето, парите, кюлчетата, както и гласовите отзиви“, коментира Октай.

Споед него, това създаде нова ситуация в неговото личностно поведение.

Към момента всички коментират заема, който взеха от 5 милиарда, имат да взимат и още 5 милиарда. Той раздава пари на пенсионери, деца и купува избиратели. Аз имам друго обяснение – Борисов по-скоро купува време, а не избори, за да оцелее не само политически„, каза още Октай.

Прегледана: 3453

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече