Гешев уточни: Има три действащи проверки, свързани с премиера Борисов

0

„Има три проверки, свързани с премиера. Първата е за аудиозаписите по сигнал на Христо Иванов, за фотографа, снимал премиера и за това, което някои медии наричат „Къща в Барселона“, това обяви главният прокурор Иван Гешев пред депутатите в правната комисия.

Публично известно е, че премиерът даде изявление за снетото му обяснение за т.нар. „къща в Барселона“. Никой не пита защо в Испания продължава толкова дълго разследването. По другите две досъдебно производство и проверката за аудиозаписите и снимките, три пъти се е явявал като свидетел. Ако трябва ще му бъдат снети обяснения още 20 пъти. Нямаме притеснения. Както знаете има действащ министър с обвинение, зам.-министър„, заяви Иван Гешев в отговор на въпрос на депутат от БСП.

Родоотстъпници винаги е имало в България„, заяви главният прокурор Иван Гешев. Поводът е, че по време на изслушване в правна комисия се появи провокатор с бадж на журналист. Той беше седнал зад главния прокурор и развяваше банкноти по 500 евро. 

Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори да хване мускулна треска„, каза още Гешев. 

Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България„, коментира още главнят прокурор.

По-добре беше, че мъжът мина през НСО с банкноти, отколкото с пистолет. Ще започна с това, че всяко лошо има нещо хубаво. По-добре беше по този начин, отколкото с пистолет да мине през НСО. Трябва да се възприемат положително и някакви други такива процеси, още повече има един обвиняем подполоковник или полковник от НСО като участник в организирана престъпна група за поръчково убийство. В крайна сметка се случи нещо интересно и хубаво. Можеше да е доста по-лошо„, коментира още главният прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев не беше забелязал провокаторът, който беше застанал точно зад него, за да го уловят камерите. Младежът с маска бе помолен от квесторите да напусне залата или да прибере банкнотите. След като не пожела, направи истински панаир, за да бъде изгонен. 

Провокаторът е бил пуснат от фалшивия сайт „не новините“ от пресцентъра на Народното събрание. Членувал в ДБ на Христо Иванов, пише пик.

Източник: „Марица“

Прегледана: 4397

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече