Всъщност: Каква цена плаща Борисов за оставането си във властта?

0

Живеем във времето на големите индулгенции. Всичко е свързано с търсенето на индулгенции – по 50 лева, по 40 лева, на този, на онзи. Обещания за по-високи заплати. Това е нещо, с което очевидно управляващите искат да останат на власт, да си купят спокойствие, да си купят време. Това мнение изрази пред БНР политологът Петър Чолаков.

Той даде пример с исканата оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, като подчерта, че БСП и ДПС също се опитват да си купят индулгенции пред избирателите.

БСП иска да демонстрира активност. Вместо да е основен мотор за свалянето от власт на правителството, всъщност тя се занимава със себе си„, посочи Петър Чолаков.

„В някаква поза на странна самовглъбеност, която руши и подкрепата за тази партия. Електорално те вървят надолу. Сега се хваща темата за г-жа Караянчева, която изглежда като една удобна топка. Г-жа Караянчева си „изработи“ тази оставка с някои изказвания, които са стряскащи“, добави още той.

Относно ДПС политологът каза, че тази партия също търси индулгенции, опитва се да докаже, че е на страната на критичното мислене в момента, допълни Чолаков. „Перат имидж.“

Чолаков подчерта, че основната тема е оставката на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори. То смята обаче, че се върви към редовни избори. 

„Към момента като че ли успяха да овладеят ситуацията управляващите. Любопитното е, че 66% подкрепят, от българските граждани, протестите. Управляващите поеха много сериозен риск. Виждаме, че непрекъснато има ерозия на тяхната електорална подкрепа. Но, както се казва – след мен, ако ще и потоп. Явно това е принцип, по който се управлява в момента“, отбеляза политологът.

И подчерта: ГЕРБ изглежда плаща жестока цена, а Борисов „отвсякъде се опитва да прави добро поведение – и във вътрешнополитически, и във външнополитически план.

Източник: Novini.bg

Прегледана: 3861

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече