В-к Скопски „Магазин“: Фашистка България!!! Защо не се извини за окупацията на Македония и геноцида

0

„Фашистка България!!!“ – е озаглавил статията си за скопското електронно издание „Магазин“ крайният антибългарски македонист Тодор Петров.

Материалът е предаден от Агенция „Фокус“ без редакторска намеса.

„Ако германците се извиниха на поляците и евреите за престъпленията от Втората световна война, защо България да не се извини на македонците за престъпленията от Балканската война, Първата и Втората световна война? Това е големина и величие!

България трябва да се извини за всички исторически и социални несправедливости срещу македонците през Балканските войни, Първата и Втората световна война: окупацията на Македония и геноцида над македонския народ!

Това просто ТРЯБВА да бъде стъпка на добра воля за македоно-българско помирение, основа за сключване на Споразумение за траен мир и добросъседство между Македония и България, основано на основния принцип на международното право за равен суверенитет, което означава: взаимно уважение и разбирателство, сътрудничество за всички въпроси от общ интерес, ненамеса във вътрешните работи и взаимност във взаимните отношения! Всичко останало е гола вода.

Споразумението на Бойко Борисов с шарлатана Зоран Заев от 1 август 2017 г. е вятър и мъгла, за македонците това споразумение не е валидно, за македонците това споразумение е нищожно, ревизията за нова политическа история на македонския народ и Македония по софийските рецепти е неприемлива, никога няма да е валидно!

Отхвърляме териториалните претенции на София към Македония, те никога няма да бъдат валидни!

София трябва да забрави неизживения романтизъм на Санстефанска България от 3 март 1878 г. Санстефанска България съществува само три месеца на хартия до Берлинския конгрес от 13 юни до 13 юли 1878 г. и е руска измислица: Москва да излезе в Средиземно море през Кавала и Солун, след Руско-османската война от 1877-1878!

Съюзът между България и Германия през Втората световна война е исторически факт, не е измислица. Българският цар Борис III е бил приятел с германския фюрер Хитлер, не е тайна.

Българската фашистка окупация на Македония също не е тайна. За многобройните жестоки убийства, споменавайки само Ваташа, свидетелства цялата територия на Македония.

Депортирането на евреите от Македония в концлагера Треблинка също не е тайна! Извършено е от българските фашисти!

И какво иска София сега… плочи на всеки камък в Македония, на които ще пише „тази дупка не е дупка“.

В крайна сметка какво празнува правителството на Зоран Заев на 11 октомври, ако не е имало българска фашистка окупация на Македония? От кого са се отървали македонците и срещу кого са воювали през Втората световна война? Кой депортира евреите от Македония в концлагера Треблинка? И много повече…

Ето защо го казваме, за да не се повтори. Но случилото се не се връща, направено е, прощаваме, но не забравяме …

Добродетелните и мъдрите се извиняват, простите и грешните отмъщават.

Бяха с Хитлер, бяха със Сталин, сега са с ЕС и НАТО… Избягаха от Македония и свързаха корените на българската нация с Татарстан, Китай и Монголия… утре могат да бъдат и с Луцифер, ако вече не са….

Въпреки всичко и в края на краищата, София не може да напише нова история за България чрез македонците и Македония. Това е завършена история.

Повтаряме, основата на България е Македония, денят ще дойде, ферментацията е процес на зреене.

Колаборационисти и върховисти, недоброжелатели и предатели, и тук, и там има за пари, но добросъседство и братство не се изграждат върху тях и с тях.

Въпреки всичко и след всичко, дори категорично, македонците заявяват, че:

Македония не е ексклузивно право, а част от културно-историческата идентичност на всички балкански демоси като съвременни политически нации в чиято основа е македонския етнос, независимо от разликите в прочита на историята от аспекта на актуалната геополитика, дори и независимо от различията между съвременните литературни езици като произход на съвременните политически нации!

Всички ние сме части от едни и същи империи в тази област и всички носим общо културно-историческо наследство. Това не е нито срамно, нито грешно.

Така беше, така ще остане! Македония вечна от началото до безкрайност!

Никога северна, само Македония! Амин.

Източници: focus-news.net/Епицентър

Прегледана: 4519

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече