Христо Иванов от Брюксел: Нашата родина не е Гешев, България не е Борисов, не е мафията

0

Това, че европейските институции си отвориха очите за това, какво се случва в България, може да е един от най-важните резултати от протестите. Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов в пряко включване във Фейсбук от Брюксел.

Иванов е в седалището на Европейския парламент заради очаквания днес дебат за върховенството на закона в България. Обръщението му беше в присъствието на представители на партията му с участието на евродепутата Радан Кънев и завърши със скандирания „Оставка“.

От своя страна Радан Кънев заяви, че ако дебатът за България се състои като част от обсъждането на върховенството на закона в целия ЕС, то заслугата за това е на протестиращите българи, при това не само у нас, а и в европейските градове.

Когато става въпрос за разследване на опоненти на властта това е с обществен интерес и се прави публично. Когато става дума за разследване на Борисов то се случва в тайна, за да може доказателствата да бъдат смачкани и замазани„, така определи лидерът на „Да, България действията на прокуратурата у нас.

Христо Иванов също така заяви, че вероятно ще се чуят много изказвания от управляващите, които ще обвиняват него и Кънев, че говорят против държавата ни в Европа.

Нашата родина не е Гешев, България не е Борисов, не е мафията“, отговори в аванс на тези обвинения Христо Иванов.

Източник: Frodnews.bg

Прегледана: 4277

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече