Арман Бабикян поясни: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов

0

Целта на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите евродепутати, което той успя да направи. Посещението на Европейския парламент беше много полезно – тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво се случва в България. Това заяви Арман Бабикян, част от „Отровното трио“, съобщава Acrualno.com.

Пиар експертът каза, че „българският министър-председател рита топка”, докато проф. Минеков е в Брюксел, защото го е грижа за България, а той не е легитимен представител на българската власт. „Нормално беше да има поне един загрижен за България, на който му плащаме заплата – за какво му плащаме, да играе футбол”, попита пиар експертът.

Снощи, във Facebook групата „Да намерим Бойко Борисов”, се появи видео, на което изглежда е премиерът – вижда се само в гръб, при спортния комплекс в „Дианабад”. Предположението е, че той си тръгва, след като е играл футбол, но няма кадри, които да го доказват.

Според Бабикян, по време на снощния дебат се чули „много неприятни неща за България“, а това е било важно да се случи.Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов„, подчерта пиар експертът, но определи дебатът като шамар в лицето на управляващите.

„ЕНП даде лош знак, защото забрани на Радан Кънев да говори. Най-голямото политическо семейство в ЕС постъпи така, както българите виждат, че се постъпва у нас – отне думата”, подчерта Бабикян.

Самият Кънев говори – но през личния си профил във Facebook.

Същевременно Бабикян не се учуди, че залата не е била пълна, защото това се случвало много често. Това обаче не значело, че няма реакция. Според него, работа на Европейския парламент е да потвърди, че Механизмът за сътрудничество и проверка остава т.е. има недоверие от страна на ЕС към България.

„Остава да видим действия – ние думи сме чували много”, заяви Бабикян по адрес на обещанията на управляващите върховенството на закона и правото да е фактическа ситуация. И предупреди, че корупцията в България засяга и парите на европейските данъкоплатци – затова и ЕС следва да реагира.

Имаме самочувствието на хората, които дадоха искрата на събуждането”, каза Бабикян за Отровното трио. „Ние сме там на протест – ами да ни глобят. Ето, държавата пак не работи”, каза още Бабикян относно това, че Отровното трио нито веднъж не е дало заявление за протест пред Столична община – за 89 дни. И предупреди, че колкото повече управляващите „пилят” нервите на българските граждани, толкова по-вероятно е да има ескалация.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3816

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече