Дебелашкото прелъстяване на пенсионерите от Борисов с 50 лв към пенсиите е прелюдия към изоставянето

0

Помните ли италианския филм „Прелъстена и изоставена“? В него Стефания Сандрели упорито е ухажвана от годеника на сестра й, отдава му се, но забременява, честта на семейството е поругана, а е…а се скрива в миша дупка. Днес е Международен ден на възрастните хора. Бойко Борисов и ръководството на парламента се обръщат с топли думи към българските пенсионери. Би било мило, ако не беше толкова лицемерно и не напомняше за израза ”прелъстени и изоставени”.

Защото точно това се случва. За над 10 години управление на Борисов и ГЕРБ възрастните българи не помръднаха и на микрон от последното място по доходи. Минималната пенсия, след увеличението от един месец насам, е 234,13 лв. Социалната, след същото увеличение, достига космическите 141,63… (почти 71 евро…) Средната пенсия е 412 лв или 206 евро. Най-ниската пенсия в Румъния мина през 2020 г. 200 евро с разчет до край на годината да нарасне още. В Турция пенсиите са по-високи отдавна, за Гърция да не говорим. В повечето европейски страни здравните грижи и лекарствата за възрастните хора са безплатни. Тук – не. Запомнете това! Такова унижение на възрастните хора няма никъде!

Колаж: Frognews.bg


По изчисления на експерти, ако през последните 10 години кражбите от парите по европроекти и обществени поръчки са били с 40-45 на сто по-малко, то пенсиите са щели да бъдат най-малко двойни от това, което са. Крайно време е възрастните българи да проумеят тези прости, но ужасяващи факти. Да осъзнаят също, че децата и внуците им щяха да бъдат с тях и да работят в България, ако не беше смазващата корупция, фалш, арогантност, некадърност и агресивност на управлението.

Дебелашкото прелъстяване на пенсионерите от Борисов с добавката от 50 лв към пенсиите до изборите е прелюдия към изоставянето след това. Интересува го само властта. Само парите в чекмеджето, които видяхме от снимките, са достатъчни да покрият въпросните 50 лева на 40 000 възрастни българи. Колко пъти е пълнено това чекмедже и само то ли е било зареждано? И откъде са тези пари? Вашите пари са това, драги българи. Не го ли разбирате?

В Северна България има лаф: Жива да не бях, защо му дадох. Според филолози, лингвисти, етнографи и диалектолози изразът попада в речника на улицата в определен регион и показва съжалението на момиче, което е легнало с „голям пустиняк“. Дето викат турците: Да им имам акъла на българите, ама след това…

Не се обиждайте, но една среднотарифна проститутка в летен курорт взима 50 лева за половин час работа. Вас ви купуват с 50 лева за цял месец… Министри и политици за нощ плащат по 1000 лева и нагоре за скъпи курви. Ако ги заведат на екзотичен остров за седмица, цената хвръква и над 50 хилядарки. В евро, естествено. За къщи, коли и тоалети на любовниците си хвърлят милиони. Крадени милиони. Схващате ли сега кои са им по-важни и скъпи? 

Прелъстяват ви и после ще ви захвърлят. Така е от години и всеки път се връзвате. Замислете се бе, хора. Раздават ви трохи от вашите пари! И чуйте най-накрая какво ви казват децата и внуците. Стига унижения.

Източник: Фрог нюз

Прегледана: 3751

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече