Караянчева постигна невъзможното: вече Цецка Цачева изглежда окей

0

Ако човек сам изследва преценката си през годините, ще започне да се натъква на парадокси. Парадоксите са свързани с това, че той постоянно си мисли как е постигнат задоволителен предел на глупостта и от него не може да се продължи нататък. Но може, може.

Например: някой предполагаше ли, че ГЕРБ ще излъчи председател на Народното събрание, който да надвие Цецка Цачева?

Не мисля – няма толкова оптимистичен човек. Ето обаче, стана: пред Караянчева Цецка Цачева изглежда в най-лошия случай като един твърде обикновен и бързо забравен председател, който човек ще помни предимно по фонетични причини. Цецка Цачева за толкова години говореше повторяеми, скучни и банални неща, които след това преповтаряше и преповтаряше, докато шефът й не реши, че това каканижене може да я превърне току-виж в президент; щом така се стига до председател на НС защо да не се стигне до президентски пост? Страната на неограничените банални възможности предлагаше дори такава перспектива.

Но ето – доживях да напиша това изречение – върнете Цецка Цачева. Караянчева я детронира от баналния трон и сложи на негово място трона на наглостта – с невъзможно нахалното изказване, че който протестирал срещу Борисов трябва да ходи пеш и да не ползва метрото.

Продължаваме: нима някой мислеше, че след оставката си Цветан Цветанов щеше да бъде толкова лесно детрониран по логорея от някой друг? Можеше, разбира се: докато не се стигнa дотам Дани Кирилов да получи забрана да пише във Facebook, по много сходни причини с тези в надграждането Цачева-Караянчева: Цветанов беше само банален, докато Кирилов се превърна в машина за ужасии, които вероятно впечатлиха дори нечувствителния, при положения че назначава непрекъснато такива хора, Борисов.

Накрая Борисов.

Още през 2013-2014-та архивът му от нелепи изказвания беше достатъчен, за да задръсти хард дисковете на „Господари на ефира“. Но глупостта знае как да набира инерция и да се удължава с десетилетия: последно изказване пред унищожените както от него, така и от всички преди него премиери пенсионери, в които ги кара да му благодарят и да кажат „Добре е“, че им дал 50 лева повече в пенсиите е сигнал за навлизане в едно ново място. Това място е последната маниакална фаза на задържалата му се по-дълго от безопасното власт.

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 5691

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече