Румен Петков „нападна“ Борисов: Кажи си бе, Бойко – Гешев ще те разбере

0

Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата – че един служебен вътрешен министър ще го арестува на третия час – заради снимките с парите с пачките с евро. Второ, че служебният външен министър ще напише два реда на колегата си в Испания за разследването за къщата в Барселона. „Този неистов страх от истината, която ще го удари рано или късно по челото, го кара да се вкопчва във властта“. Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков.

Прокуратурата две неща не направи след скандала със снимките на Борисов – незабавен обиск на вилата му и незабавен анализ на снимките, които излязоха в публичното пространство. Прокуратурата ни се издъни по един много грозен начин, след като имаше шанс да покаже справедливост за всички, подчерта Петков пред БНТ.

„Мисля, че главният организатор на протеста е Иван Гешев, с влизането с въоръжени мъже в Президентството. Какво чакат – Илияна Йотова на втория етаж, залегнала с картечницата да брани ли„, попита бившият вътрешен министър.

Най-голямата грешка като общество и граждани е да допуснем да разделим протеста, а той успя тук-там„, каза още лидерът на АБВ.

Според него, министрите на Борисов трябва да са наясно с всичко това и че ще дойде време да обясняват на децата си за шкафчето му, защото те и депутатите на ГЕРБ оставят Борисов във властта. Петков беше категоричен – властта е нелегитимна. Що се отнася до варианта за експертно правителство, Петков заяви, че това не е решение. Само служебно правителство – голямата битка е срещу корупцията, срещу простащината, подчерта лидерът на АБВ.

Толкова ли не се разбира, че Борисов е токсичен? Толкова ли не се разбира, че това е легитимиране на шкафчетата”, продължи Петков относно възможността за някакъв диалог с властта.

Според него, не може да има диалог и с хората около Борисов, защото са опозорени заради действията на Борисов. „Г-н Дончев участва в разговор, който е еманация на простащината. За онова от Кърджали не искам и да коментирам. Умилителна беше и общата им снимчица. Всички тези хорица са готови да целунат каквото и да е, стига да имат допир до шкафчето“, каза още Петков. „Кажи си бе, Бойко. Гешев ще те разбере – показа, че е склонен“, иронизира Петков.

е Румен Петков отново подчерта, че не иска да се кандидатира за нищо в лично качество, защото не е прилично предвид натрупаната му политическа биография. За финал лидерът на АБВ коментира, че в България тровят с Новичок така, че да оживеят. И поиска Великобритания да обясни дали в лабораторията в Портън Даун е произвеждано това вещество. „Значи ли, че ако намерим Едуард Сноудън в неадекватно състояние на някоя пейка, трябва да обвиним президента Тръмп – не, разбира се“, завърши Петков.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 4676

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече