Евгений Кънев: Политиците ни не са решили нито един съществен проблем в България

0

„Макар и рядко гледам тези неизменни 4-5 ТВ политолози и социолози, които ни “ориентират” в политическата ситуация. Това, което не знам е дали самите те осъзнават предвидимата скука и скучната предвидимост на тезите си. А те са скучни поради преднамерения ракурс на анализа им разглеждащ публичните актьори като някакви политици, т.е хора с някаква обществена мисия, а не като собственици на ЕООД, чиято единствена цел е печалба за собственика“, каза икономистът Евгений Кънев.

Та какво е ГЕРБ без ББ, ДПС без Доган, ВМРО без Каракачанов, Атака без Сидеров, Воля без Марешки. А сигурно вече и БСП без Корнелия, макар и с условности. Това не са партии и политици, а котерии – организирани за достъп до публични средства. Всички вече са били във властта и не са решили устойчиво нито един съществен проблем на България“, заяви икономистът Евгени Кънев в публикация в социалните мрежи.

„Това няма да го чуете от ТВ -озите, които ги анализират като някакви играчи, които се надхитрят един друг, кой да седне с най-голяма лъжица до кацата с мед.

В “анализите” няма място за идеали, идеи, визии за България, политики – защото ще рухне целият маскарад. И с какво ще се занимават -озите, които така са свикнали с маскарада, че вече отдавна са част от него? Но са най-трагикомични, когато анализират протеста от някакви “неутрални” позиции. Няма да чуете за дълбоките причини за протеста, освен някакви бръщолевения за “дясно” и “ляво”, за мерене на его-та във властта, за липса на диалогичност в радикалните протестиращи… и т.н.

А ние чакаме от такива хора да мерят нашия “елит” спрямо неговата полезност за обществото, спрямо обещанията си , с които са дошли на власт, спрямо делата им, а не приказките им. Все повече мисля, че огромната драма на последните години е, че автентичната интелигенция, хората на духа и идеите тотално изчезнаха от публичното пространство, изключая няколко неполитически предавания. Дребнотемие, синекурщина и посредственост всъщност дават живот на скапания ни политически елит и удължават агонията. Нашата, уви.“, допълни той. 

Източник: Actualno.com

Прегледана: 4069

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече