Борисов и овластените калинки

0

Борисов повтаря неуморно мантрата, че е незаменим. Че ако падне от власт, ни чакат тежки дни. В същото време се обгражда от човешки материал в управлението, който очевадно не става за тази работа

Цвета Караянчева заема най-високия пост в държавата, но видимо е далече от висотата му. С преместването на Парламента в Партийния дом тя ограничи не само журналистите, но и гражданския достъп до комисиите и пленарната зала. Подигра се с протеста на майките от „Системата ни убива“ и после избяга от отговорност.

Първата власт в България има от какво да се срамува, не само заради действията на председателя си. Заместникът на Караянчева, Веселин Марешки, е с ефективна присъда за изнудване, но безсрамно се сравнява със световни лидери.

Наглите и некомпетентни „калинки“ са навсякъде в управлението. Министърът на туризма Марияна Николова първо беше вицепремиер по дигиталната сигурност. Сега е министър на туризма с „блестящ“ английски. Новият министър на правосъдието Десислава Ахладова благодари на депутатите за удоволствието да я изберат, но никога не е чувала за влияние в съдебната система. Над 200 хиляди лева от годишна държавна заплата „заслужено“ е взела Диана Йорданова, заместник –председател на Комисията за финансов контрол. С безочие се отличава и една от най-яростните защитници на премиера – социалният министър Деница Сачева. Явно, напълно забравила каква оценка е дала за ГЕРБ при предишните си партийни кампании.

А част от структурите на ГЕРБ не отстъпват лидера си и публикуват фалшиви новини. Така Мездра стана Китай.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 7006

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече