Николай Марков за промените в Изборния кодекс: Всеки си залага в свой политически интерес

0

Проблемът не е, че президентът Румен Радев е изпратил бързо ветото към промените в Изборния кодекс, а че в една такава нестабилна гражданска среда, се посяга към изборното законодателство месеци преди самите избори. А това предполага, че всеки си залага в новите правила свой политически интерес. Обикновено го прави тази коалиция или тази власт, която в момента упражнява реалната власт в България. Това каза експертът по национална сигурност Николай Марков пред „Евроком тв“.

Когато става въпрос за преструктуриране и закриване на държавни органи не трябва да се действа емоционално. Със закони не се регулират нещата и действително има проблем в тази система, има проблеми в НСО, които не са решени. Ако гражданите искат това като реакция аз го разбирам, но от гледна точка на институции смятам, че е силно преувеличено“, обясни Марков за желанието НСО да бъде закрито.

„Процесите, особено когато става въпрос за събуждане. Ние имахме едно заспало гражданско общество, нямаме гражданска активност, ние сме много разединени“, допълни експертът.

Прегледана: 4293

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече