Житейски мъдрости: Промяната, катарзисът и Борисов

0

За десетина дни реших да се карантинирам от информационния поток. Защото, когато постоянно си в рискова среда – в центъра на вечно пълноводната река от твърде много глупости, лъжи и лицемерие за сметка на твърде малко важни и обогатяващи неща, рискуваш мозъкът ти да е в състояние на по-тежка фиброза, отколкото и най-тежкият случай на COVID-19. Но всичко хубаво, за съжаление, свършва ужасно бързо – житейска мъдрост, аксиома и теорема.

И отново се гмуркам в морето от информация, което твърде често е в преобладаващ жълтеникаво-кафяв нюанс. Една от първите „новини“, които ме заинтригуваха, беше че на площада срещу Борисов била мафията. По-конкретно се умилих как „другите няма какво да покажат“. Социалният министър Деница Сачева също впечатли – била си задоволила егото! Политическото, да не се объркате нещо. Доколкото разбрах, тази работа станала след като от ДСБ (разбирай Радан Кънев) не я пожелали, но с ГЕРБ нямало проблем.

Казвала била преди години за ГЕРБ разни кофти неща, обаче нещата се променяли, фактите били други. Така и не разбрах – кои факти за управлението на ГЕРБ са други? Поименно, моля.

И понеже премиерът и лидер на Партията Бойко Борисов говори кой какво показва, ще се възползвам, че все още може да си казваме и да кажа следното: Какво прави управлението с последиците от кризата COVID-19? Те не са само здравни, но са и икономически, а косвените последствия като нищо ще са далеч по-ужасни, защото ще водят до нови и нови преки проблеми. Например – фалира ти бизнеса заради COVID-19, нямаш редовни доходи, не можеш да проведеш нормално лечение на хроничен здравен проблем, който НЕ Е коронавирус, и заради липсата на пари за здравна грижа … умираш!

Та по въпроса – как я караме, г-н Борисов?

Нали едни 29 млрд. евро за следващите 7 години договорихте?! Да де, но за коронакризата са по-малко. Общо са около 12 млрд. евро, а 7,7 млрд. евро за по пакета „Ново поколение“ т.е. по-голямата част. И за да я получим тази по-голяма част, ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВИМ ПРЕД БРЮКСЕЛ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ КАТО ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА РЕФОРМИ! Представихме ли го този план, г-н Борисов?

А докога трябва да го представим? Ще успеем ли в срок да го представим? Какво ще стане, ако не успеем?

Защото това, което знам, е, че планът трябва да го представим до края на тази година. Дотогава има малко време – и не се чува и гък как вървят нещата. Освен това – част от европарите за коронавируса ще се дават като заеми, но само срещу представени проекти. Ние представихме ли някой? Или, хайде, да не съм толкова амбициозен – подготвяме ли някой? На държавно ниво, на частно ниво, с оказване на логистична подкрепа от държавата?

Всъщност къде мога да науча подробности – дали и как държавата може да ми помогне да подам проект за евросубсидиране на основание „коронакриза“?

Може ли изобщо това да става от частния сектор? Когато видя отговор на тези въпроси, когато мога да стигна до този отговор максимум с 4-5 кликвания на мишката, тогава ще си говорим кой какво може да покаже, г-н Борисов. Вие сега даже не можете да уцелите снимката на пътния възел при Мездра и този при Ухан. Ухан е столицата на провинция Хубей, оттам тръгна и заразата с коронавируса – припомням го, че бедността в знанията на управляващите е потресаваща!

Съответно – и възможностите! А като не можеш …

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3747

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече