Нинова към ГЕРБ: Не искате машинно гласуване, защото нямате воля за честни избори

0

„Шест години не ви стигнаха да установите начина, по който ще бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще отговаря за тяхната собственост и логистика в изборния процес. Просто не искате да го направите, защото ако има воля за честни избори, то те биха били факт много отдавна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по промените в Изборния кодекс на второ четене.

Не на последно място сигурно знаете, че вчера изтече срокът за предложения за председател на ЦИК. Няма такива внесени. Дори и вие управляващите не сте внесли, защото не искате да поемете такава отговорност. Как ще работи изборната администрация, след като дори не сте внесли предложение“, посочи Нинова.

Лидерката на БСП коментира и предложението на ГЕРБ в Изборния кодекс, касаещо изборите за ВНС и отчете, че то е отхвърлено от Правна комисия.

Вероятно вече ви става ясно, че проектът ви няма да мине. 160 подпис аза свикване на ВНС няма да имате. Не губете времето на парламента и на народа с този проект, който е най-яркото посегателство върху демократичната ,правовата и социалната държава. Затова днес се обръщам към всичщки народни представители, но и към българските граждани. Призовавам приемете нашите предложения за единствено и само машинно гласуване, като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини. Оттеглете си незабавно проекта, който касае внасянето на Конституция и свикване на ВНС.

Това беше спасителят пояс за Бойко Борисов и вас. Оттеглете този спасителен пояс и въведете спасителен пояс за българския народ“, още каза Нинова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Иточник: Actualno.com

Прегледана: 4314

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече