Христо Иванов: 10 милиарда годишно се крадат в България

0

Борисов е прочетен вестник и скоро ще бъде сменен, смята съпредседателят на „Демократична България”

Бойко Борисов съвсем скоро ще бъде сменен, той е прочетен вестник, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по адрес на премиера пред bTV.

Според Иванов корупционният модел на управление на страната е свързан с ДПС. „Това е модел на завладяване на българската държавност – институция по институция. Големият политически въпрос пред нас сега е дали можем да приложим програма за изчистването, отново институция по институция, от тези форми на корупционно завладяване. Има поредица от изследвания, които показват, че в България годишно се крадат около 10 млрд. лв. … Корупцията си има име, корупцията си има адрес – „Сарая“, заяви политикът.

Той отхвърли твърденията, че протестът бетонира правителството във властта: „Протестът бетонираше и Орешарски, и накрая Орешарски беше махнат като жълт вестник, отдавна прочетен. Борисов си избра тази съдба, по същия начин той ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката. Той не чу това, което му казваха хората на улицата.“

Иванов беше категоричен, че на ДПС се крепи кворумът в парламента. „Знаем огромната роля на движението, на „Сарая”, на Делян Пеевски в реалната власт в България, която е корупционната коалиция, често необявена”, добави той.

СЛЕД АКЦИЯТА В РОСЕНЕЦ

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че след акцията в парк „Росенец“, не се е връщал отново там. Той добави, че явно трябва да започне да го посещава редовно, за да се научат институциите „да си вършат работата“. „Случиха се чудеса, хората могат да стигат до там – кметът откри, че има път, за който преди това лъжеше, че го няма. Откриха, че строежът е незаконен, сградата не е пусната в експлоатация, че има незаконно строителство за премахване и т.н. Ние продължаваме с натиска, защото това не е единствената далавера в страната, но е знакова за този модел на срастване между „Сарая“ и българските институции“, посочи Иванов.

ЛЪЖИТЕ НА ПРЕМИЕРА

Политикът коментира изказване на Борисов от лятото, в което премиерът посочи, че Румяна Бъчварова – неговият бивш заместник във втория му кабинет, е вкарала Иванов в политиката през задния вход. „Никога не съм влизал през никакъв заден вход. Имал съм два разговора с Борисов преди да стана част от правителството. Напълно нормални разговори и аз съм ги разказвал, защото тогава Борисов ми каза, че няма да пипаме прокуратурата … Това е човек, който лъже в абсолютна самозабрава и си измисля неща. Бърка ме с Деница Сачева, очевидно“, заяви Иванов.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 4966

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече