Георги Кадиев: Борисов харчи като човек, който няма да стои дълго на власт

0

„Аз съм абсолютно убеден, че Бойко Борисов ще подаде оставка. Той харчи като човек, който няма да стои дълго на власт“. Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 икономистът Георги Кадиев, бивш зам.-министър на финансите по време на тройната коалиция. Бивш депутат от „Коалиция за България“. Учредител на партия „Нормална държава“.

Кадиев напомни решението на правителството да изплати по още 50 лева на всички пенсионери в месеците август, септември и октомври, въпреки че това не са месеците, в които разходите на пенсионерите са най-високи и решенията за увеличения на заплати в публичния сектор.

Според него антиправителствените протести трябва да продължат. „Протест трябва да продължава, да бъде все по-силен и мисля, че трябва да бъде по-радикален„, заяви той. Кадиев е убеден, че „протестът вече е успял да извоюва някои неща“. „Колкото по-дълго продължава протестът, толкова по-големи щети ще бъдат нанесени на ГЕРБ. В същото време много ми се иска броят на хората на протеста да се увеличи“, каза още той.

Той коментира и процеса на връщане на надвзети суми след значителното поевтиняване на природния газ. „КЕВР неслучайно започна проверка колко са възстановили топлофикациите. Абсолютно съм убеден, че и там има измами. Убеден съм и, че следващите, които ще бъдат проверявани са газовите дружества„, заяви той.

Прегледана: 4903

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече