Юристът Иван Петров: Общността е герберастко организирана, което ще рече мафиотизирана

0

Държава, по дефиниция, е политически организирана общност, заемаща дадена територия, имаща правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет“. С тези думи започва поста си в личния си профил във Фейсбук юристът Иван Петров.

Иван Петров, снимка: Frognews.bg

Понятието за държава („Stato“) въвежда италианския мислител Николо Макиавели в своето съчинение „Владетелят“. Не, че Той го е чел!
Чрез система от държавни органи, държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. Основните функции на държавата са вътрешни (в пределите на нейната територия и по отношение на нейните граждани) и външни (свързани с междудържавните отношения).


Някои твърдят, че България е държава!
От дефиницията е останало само „заемаща дадена територия“, неивестно докога!

Общността, от доста години, е герберастко организирана, което ще рече мафиотизирана, нищо общо с политиката, πολιτικός – умението да се управлява полисът.
Правителството – висш колективен орган на изпълнителната власт в държавата, е сведено до еднолична безконтролна власт на един от Банкя.


Вътрешният суверенитет е сведен до благополучието на Него и Кой, а вътрешните функции – до разпределението между двамата и едни мяукащи!

Външният суверенитет е разпределен между Берлин, Анкара, Вашингтон и Москва, а външните функции се изразяват във фелацио и синхронно дупене!


Единствено вярно за териториятта България е твърдението на социолога Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, който дефинира понятието държава като „общност от хора, които на определена територия, претендират успешно да притежават монопола върху легитимното физическо насилие.“
И този монопол пак е Негов!

Автор: Иван Петров

Източник: Фейсбук

Прегледана: 4801

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече