Нинова след лидерската битка: Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха

0

БСП направи показно как се правят избори в над 1000 секции – без опашки, без чували. Похвалата направи преизбраната лидерка на партията Корнелия Нинова, която спечели с 81,5 процента.

И подмина без коментар подадените жалби и сигнали за нарушение на изборните правила.

Направихме радикална историческа промяна в БСП и я направиха необратима. Но сега ни предстои много по-голямата задача, да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро.“, обобщи резултата от вота преизбраната водачка на столетницата.

Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната европейска лява партия„, отбеляза Нинова.

Партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха вчера. Партията доказа, че е в кондиция“, категорична е Нинова, след като нейни съпартийци констатираха точно обратното – че БСП е по-разделена от всякога.
 
Резултата от над 80% за себе си тя разтълкува, че й „дава легитимност и одобрение на това, което направихме досега, и желание да го продължим“.

Прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Благодаря ви за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вие направихте промяната в БСП необратима„, обърна се тя към избирателите си – половината членове на партията.

Нинова не пожела да отговори дали ще покани в новото Изпълнително бюро някои от досегашните си конкуренти в състезанието за партийния пост, като, например, Кирил Добрев, който е член на ръководството и неин заместник.

Прегледана: 3732

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече