Елена Йончева: Борисов се крие зад жени, само един страхлив мъж може да постъпи така

0

В „Студио Хъ” по Телевизия 7/8 евродепутатът Елена Йончева направи коментар по скайп за неявяването на Бойко Борисов на изслушване в ЕС.

Ето част от думите на Йончева:

Имало е покана към г-н Борисов, премиерът на България, и за първи път премиер на една държава, премиер, който е поканен на изслушване в тази група, не се явява.

Това е нова група (комисията LIBE), от 3 години, и има изключително важно значение. Сега ще разберете защо. 2017 година, когато е убита малтийската журналистка Дафне Галиция, е поканен в тази мониторингова група премиерът на Малта г-н Джоузеф Мускат. Той се явява, за разлика от г-н Борисов, явява се на това изслушване, след това изслушване е гласувана резолюция срещу Малта и г-н Мускат е принуден да подаде оставка.

Вторият човек, който се явява при покана, е премиерът на Словакия.

Единственият човек, който се скри от изслушване в европейския парламент, е г-н Борисов. И, той, забележете, изпрати четири жени, и това направи впечатление на евродепутатите. В какъв смисъл направи впечатление? Очевидно е, че г-н Борисов се скрива зад жени, той очаква, изпращайки жени, че ще има по-меко отношение към всичко това, което ще кажат за България.

Снимка: „СЕГА“

Да се скрие зад жени, смятам, че един страхлив мъж може да постъпи само по този начин, да не говоря за премиер.

Мисля, че това е много грешна политика, защото да се подценява опита на евродепутати, особено в тази комисия, в която са юристи с голяма практика, е доста грешен подход.“, казва още в интервюто Йончева.

Прегледана: 5672

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече