Слави Трифонов извади на „бял свят“ две култови лъжи на Иван Гешев

0

Рядко се шокирам, но две безскрупулни лъжи направиха така, че да ми увисне мандибулата.

Безскрупулна лъжа номер 1: Главният прокурор Иван Гешев твърди, че той е инициатор на вчерашното изслушване на българските власти в Европейския парламент пред подкомисията, осъществяваща мониторинг на демокрацията, върховенството на закона, гражданските права.

Каква е истината? Организатор на изслушването е председателят на подкомисията – евродепутатът от Нидерландия Софи Ин’т Велд .

Може би, защото обича да се прави на луд, както се споменава в един запис, главният прокурор лъже българската публика, че той е събрал подкомисията, съставена от 14 евродепутати.

Истината е, че там те те привикват, не ти тях. Ти може да привикваш прокурорите в Бояна на клански ритуал. Не евродепутатите.

Ако Иван Гешев е организатор на въпросното изслушване, то защо тогава самият организатор отхвърли поканата за участие, а изпрати своя заместничка? Или той имаше много спешна работа в полята на Дупница – да търси Янек, един месец след изчезването му?

И въобще възможно ли е Иван Гешев да организира събитие, на което му четат конско?

Безскрупулна лъжа номер 2: ГЕРБ, в лицето на нейния евродепутат Емил Радев, обяви, че на изслушването в Европейския парламент било осъдено използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестиращите в България.

Каква е истината? Никой от членовете на подкомисията не е осъждал действията на протестиращите в България. Напротив – в подкомисията на сериозна критика са били подложени представителите на българските институции, а не протестиращите. За това ГЕРБ мълчи.

Срещу протестиращите всъщност е говорила поканената председателка на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева. Евродепутатите, които членуват в подкомисията, били изненадани, че въпросната председателка е представила като дискриминирани…правителството и министър-председателя.

Сигурно тук и на евродепутатите им е увиснала мандибулата.

Представете си – кое е най-нормалното? Най-нормалното е председателката на Комисията за защита от дискриминация да осъди управляващите, които обиждат и дискриминират простестиращите българи, като ги наричат “гейове”, “изроди”, “маймуни”, “стадо овце”.

И баааам с чука по главата – госпожата представя управляващите като дискриминирани!

Сигурно за един цивилизован европейски депутат това е много изненадващо, но ние тук, в България, не се изненадваме. Мразя го тоя лаф, но “тука е така”. Ана Джумалиева е дългогодишен председател на Комисията за защита от дискриминация. Тя е издигната и назначена на този пост от управляващото мнозинство в Парламента и няма току-така да си подритва умопомрачителната заплата от 11 000 лева на месец! Пък ако ще да я изслушват и в съда в Хага.

Провокиран от тези две нагли лъжи, отново ще цитирам любимия на главния прокурор Ейбрахам Линкълн:

Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време”.

След тези две безскрупулни лъжи, убедено мога да кажа, че тази система не се нуждае от никакъв рестарт. Никой не иска рестарт на безскрупулните лъжи, на службогонството и “калинките”, на отвратителната липса на правосъдие, справедливост и възмездие. Тази система се нуждае от shut down. Защото това трябва да спре!

Автор: Слави Трифонов

Изтомник: Dunavmost.com

Прегледана: 6067

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече