Пламен Юруков, СДС: Конституцията на ГЕРБ изразява модел на олигархически капитализъм

0

Голяма част от проблемите на българската политика и протестите от 2013, и сега, са свързани. Тази Конституция изразява модел на олигархически капитализъм, коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков. По думите му ГЕРБ са избързали с конкретното предложение, а е трябвало да изчакат.


Един от най-големите проблеми в тази ситуация е, че се създава впечатление у обществото, че този проект не е внесен, за да се търсят недостатъци в Конституцията, а за да печели политически време за ГЕРБ и коалицията в парламента„, заяви бившият заместник-председател на Агенцията за младежта и спорта Михаил Балабанов.


Според него предложенията за нова Конституция показват, че са писани на коляно, което доказва, че това е тактически ход на Борисов.

В този момент, в ситуация на такава политическа конфронтация и недоверие към институциите, много трудно може да се постигне консенсус„, допълни Балабанов пред Bulgaria ON AIR. Той изрази мнение, че промяната е в ход и не трябва да бързаме със заключенията.


Според Пламен Юруков и двете водещи партии в момента са в криза.

Когато те са в криза, ще търсят нови решения. За генерална промяна на устройството на държавата първо трябва да има един много по-сериозен и професионален дебат, който не се случва„, категоричен бе той.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 4692

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече