Журналист: Единственият начин да се отървем от Борисов е неговите хора да му спретнат вътрешен преврат

0

Протестите страшно много уплашиха властта. Това не е малко. Борисов е изплашен до смърт, но не от възможността за съдебно преследване. Той се е спазарил за това с някакви хора. Страхува се от блуждаещия куршум, който го чака. Той се страхува, че ще се превърне във физически труп“. Това коментира пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

Копринка Червенкова, снимка: „Cross.bg“

Първо започнаха да му пускат записи, след това – клипчета. След това записите спряха, макар че има логика да има още. За записите се спазари. Но е ясно, че с тези, които го дебнат, за да се разправят с него радикално, не се е спазарил. Той посегна на много хора. Много хора съсипа. Съсипа живота на много хора, не само бизнеса им“, допълни тя.

В предаването „Хоризонт за вас“ Червенкова поясни:

Борисов се е захванал за властта, защото си мисли, че тя го пази. И тя наистина го пази. Властта дава територия, в която може да се маневрира, да се правят пазарлъци, да се правят сделки. Неговият терен вече е силно стеснен“.

Според журналиста протестите вече са се уморили, „но уморени, не уморени, докато продължават, Борисов ще седи в сокака, в който се е набутал“:

Единствената възможност да оцелее е ходът с Великото Народно събрание. Има шанс да разчита, че протестът ще се спихне… Протестът има конкретни и ясни предложения“.

По думите на Червенкова изходът от ситуацията е сложен:

Единственият начин да се отървем от Борисов е неговите хора да му спретнат вътрешен преврат“.

Прегледана: 5602

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече