Протестърът проф. Велислав Минеков: Дано някой ден си изясним как в България се появи властовата перверзия

0

Днес трябва да срутим нашата Стена. Стената, издигнала се между нас, гражданите, и нашата държава, която е превзета от престъпната група на управляващите. Това заявява проф. от „Отровното трио“.

Това не е обикновен протест, това е война на гражданите срещу окупираната от мафията държава. Време беше… Трябваше да се случи. Признанието, че сме не само създателите на протеста, но и негови координатори, създава опасност. Но то е така. Да, така е. Явно този нов за мен занаят се учи в движение, казва още той в интервю пред Дойче Веле.


Впрочем, ние вече създадохме структури в 36 града. Най-мъчно е обединението между различните групи от протестиращи. Тук постигнахме труден, но очакван успех. В създадения координационен щаб имаме вече сериозен екип от доброволци, IT-специалисти, програмисти, медийни експерти, политолози, социолози… Добър отбор, трогателни са. Млади хора, край които изглеждам като техен баща, ако не и дядо. Въобразявах си, че съм учител, а те ме превърнаха в ученик. Работят 24 часа в денонощието. Редуват се и спят на две канапета, или просто на пода. Прехраната е деливъри боклук, студена пица и дюнер, обяснява той.

И понеже споменахте германските медии: медиите в Европа и по света наистина отразяват нашия протест. В Германия събитието е отразено достойно от обществените телевизии АРД, ЦДФ, Арте, в списание „Шпигел“, във вестниците ТАЦ, ФАЦ, „Ди Велт“… И още в „Гардиън“, „Фигаро“, „Ел Паис“. Европейските медии са напълно обективни – и слава Богу, че ги има. Бедата е в поведението на европейските политици и тяхното мълчаливо съгласие с превзелата ни корупция и управляващата мафия. Това мълчание, за съжаление, поражда съмнение относно нашата европейска принадлежност, казва още професорът в интервюто.

В случай че нашите условия за оставка на презрения от нас премиер и неговото правителство, както и за оставката на обожествения главен прокурор не бъдат удовлетворени, ние вече сме обявили всенародно въстание на 2 септември – до преследваната от нас победа. Както знаете, на тази дата ще бъде предложена нова конституция, създадена за около един ден от управляващите. Този комичен законов проект би ни приближил към азиатски диктатури и империи. Целта е мафията да оцелее в последните шест месеца и да направи поредните фалшифицирани избори. Това ще бъде поредната национална катастрофа, смята той.

Биографията на споменатото лице /б.р. Бойко Борисов/ не се различава от биографията на неговия вожд. Интелектуалното им развитие също. Нека да си припомним основния девиз „Аз съм прост и вие също“. Показателни са и думите, с които беше описана председателката на Народното събрание… Дано някой ден си изясним по каква закономерна случайност в България се появиха тези политически паразити, на какво се дължат техният успех, тяхната заможност и изобщо – откъде се появи цялата тази властова перверзия. Обиден период за националната ни история… Не по-малко обидно е поведението на европейските политици.

Отношението към българския премиер, според мен, е като към някакъв нежелан племенен вожд, случайно появил се от джунглата и проходил на два крака. Разполага със сечива и може да добие огън от две сухи дървета. Представете си племето, щом този му е вожд! Те го тупат по гърба и го замерват с милиарди. Хем знаят за неговата алчност и криминалните му сподвижници, хем си казват, че все нещо ще остане и за раята: чифт цървули, телевизор, кола на двайсет години, посочва Минеков.

Прегледана: 4706

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече