Марешки уточни, че е против Велико народно събрание, но иначе сега му е времето

0

Новината от днес е, че ние продължаваме да сме единствената последователна политическа партия. Ние от „Воля” сме единствените, които през годините сме казвали, че Велико народно събрание (ВНС) е като цяло ненужна институция. Това заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки, който уточни, че казал, че няма по-подходящо време да се свика ВНС, след като още от 2015 година Слави Трифонов, Мая Манолова, Румен Петков заговорили за свикване на ВНС.

На въпрос на bTV как стана така, че думите на Марешки се обърнаха от „България няма нужда от ВНС” на „сега е най-добрия момент за ВНС”, лидерът на „Воля” повтори – след като още експрезидента Георги Първанов говореше за това, а после го повтаряха и други политици. Не съм казал да го правим, казах, че сега е най-доброто време, уточни Марешки.

Той каза следното: „Против ВНС сме, но ако всички искат, сега е най-доброто време”. Не съм чел проекта за Конституция на ГЕРБ, защото той не е факт – като си съберат подписи, тогава, продължи Марешки. Когато му беше припомнено, че проектът е внесен в деловодството на Народното събрание, Марешки отвърна, че няма намерение да си губи времето за нещо, което не е ясно дали ще събере 120 подписа. „Не мога да чета всички неща, които някоя централа си измисля, имам свой прагматичен път в живота”, добави политикът.

Единственото, което ни е важно, е намаляването на броя на депутатите – от 240 на 120 депутати, заяви лидерът на „Воля” и зам.-председател на Народното събрание.

На директен въпрос дали от „Воля“ ще сложат подписите под проекта, Марешки отговори, че партията му няма да участва в събирането на 120 подписа за проекта за Конституция на ГЕРБ. Но ако проектът влезе, вече „Воля“ ще участва в дискусиите дали да бъде приет, за което трябват 160 подписа.

И на малките деца мисля е ясно, че в този парламент сме опозиция, но не като БСП и ДПС. В най-ключовите моменти – за гласуването за Висшия съдебен съвет (ВСС) и за сделката за F-16, бяхме против, не като БСП и ДПС. Естествено, че сме „за”, когато се вдигат доходи с държавния бюджет, но като има разходи за F-16 сме против, уточни той. „Ще обявя награда за всеки, който намери една корупционна сделка, в която аз или някой от моите съратници е участвал“, подчерта Марешки.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 5586

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече