Нинова: Съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на партията! Аз съм гарант за това!

0

Заедно вдигнахме партията на крака, спечелихме президентски избори, увеличихме депутатите от 38 на 80, увеличихме евро депутатите, кметовете и общински съветници. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в личната си страница във Фейсбук.


Направих промяна вътре в партията – мандатност за депутати, за председател на партията и пряк избор от всички членове.
Открих дългоочаквана наша телевизия.


Най-трудна ми беше битката със задкулисието в държавата и вътре в партията. То е един от най-големите пороци на прехода, заради които днес хиляди българи протестират по площадите.


Заставам пред вас с открито лице, защото четири години водя тази битка и нито за миг не ви предадох, за пост или лична облага. Но това противоборство не е приключило.


Ако преди 4 години бяхме сами, сега сме заедно с хилядите хора, които искат промяна.


Сега ние българските социалисти решаваме ще продължим ли по този път. Това решение минава през прекия избор на председател.
Гласувайте свободно и смело за когото искате. Но бъдете активни и не се поддавайте на внушения.


От структурите ни във Велико Търново, Враца, Стара Загора, Пазарджик и други области идват сигнали, че членове и активисти на ДПС се намесват в процесите вътре в партията. Един от кандидатите ни за председател пък призна в ефир, че се е срещал с техен представител да уговаря подкрепа за кметове, без да е упълномощаван за такава среща от който и да е орган на партията.


Искам да съм ясна пред вас – съдбата на БСП ще се решава само и единствено от членовете на БСП. Аз съм гарант за това. Докато съм председател, а съм такъв до избора на нов, няма да позволя друг освен българските социалисти да вземат решенията в партията.


Днес тези решения са ключови за бъдещето на България.
Вярвам във вашата мъдрост и почтеност. Благодаря ви за всичко, което постигнахме заедно. Продължаваме напред.

Източник: „Епицентър“

Прегледана: 3666

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече