Адвокат Методи Байкушев: Хората, които са написали „новата“ конституция, трябва да потънат вдън земя от срам!

0

Много мои приятели очакват от мен, като юрист, да кажа какво мисля за „новата“ конституция. Мисля, че проектът е неграмотен езиково, юридически и е напълно безотговорен държавнически. Хората, които са го написали и тези, които го предлагат, трябва да потънат вдън земя от срам. Това казва в пост във Фейсбук адвокат Методи Байкушев по повод готвените промени в Конституцията.

Адвокат Методи Байкушев

Но ние знаем, че тези хора срам нямат. Те имат само кореми и чекмеджета. Бездънни кореми и чекмеджета.

Единствената им цел е да тестват нови нива на търпимост на хората към наглостта на мафията.

При никакви обстоятелства предложението за конституция не бива да се обсъжда в подробности.

И все пак от него за пореден път става ясно едно – Борисов и Пеевски са готови на всичко, само да не пуснат хватката си върху прокуратурата и КПКОНПИ. Готови са да жертват цялата държава и народа. Твърде дълго отглеждаха Гешев и Цацаров и те са им прекалено верни.

Единственият отговор, който българският народ трябва да даде, е твърдо искане за безусловна оставка на Гешев и Борисов. Запомнете: еднакво важно е Гешев да замине заедно с Борисов. Ако падне Гешев и се реформира прокуратурата, имаме шанс да се освободим от мафията.

Безконтролният главен прокурор е повече от съд – той сам преценява дали да повдига обвинения и тази преценка не подлежи на никакъв контрол. Ако прокурорът прецени, че не е извършено престъпление, край – нищо не може да се направи. Когато пък прокурорът си реши или кукловодите му наредят да повдигне обвинение, той може да мърля делото с години без да събира доказателства и без реално да се интересува и да носи отговорност дали ще има присъда или не.

През това време обаче клетият обвинен бива мачкан в нечовешки условия в ареста, а Цацаров му запорира цялото имущество, за да му съсипе живота. Отгоре на всичко, клетият обвинен бива залят с възможно най-гнусни клевети от придворните ПИК и Блиц, а другите уж „по-бели“ медии на мафията като Труд, 24 часа, Нова и ТВ Европа просто ще въртят винаги думата „обвиняем“ пред името на човека, за да не може той никога да се отърве от това клеймо. Това мисля. 

Автор: Методи Байкушев

Източник: Фейсбук

Прегледана: 4043

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече