Костадин Паскалев от БСП прогнозира: Страхът на Борисов е голям, септември ще подаде оставка

0

Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиерът Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство. Моята прогноза: септември месец Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС. Това заяви Костадин Паскалев от БСП пред BTV.

По думите му е абсурдно премиерът да „мята“ през джипа стотици милиони, за да реши даден въпрос, а да не може да осигури машинното гласуване.

Но в последствие стана ясно защо, според него, това е така. Бившият строителен министър даде за пример инвестициите в АМ „Хемус“ – как се разпределят те и къде отиват?

По думите му средната цена на километър у нас е 11 млн. 600 хил. лв., която е значително по-висока от тази в Германия. „И тогава си задаваме въпроса „Кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата“ и вторият въпрос: Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас“.

Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен беше той. Срещал ли се е Кирил Добрев с Делян Пеевски?

Паскалев подчерта, че не знае за срещи между Кирил Добрев от БСП и депутата Делян Пеевски. Припомняме, че преди време самият Добрев съобщи за такива – на тях били обсъждани изминалите местни избори.

Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? 3 месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна. (…) Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“, попита Паскалев.

По думите му заради ръководството на партията, в което е и Паскалев, БСП е била непоследователна в политиката си през последните 4 години.

Партията проведе два вота на недоверие към кабинета на тема корупция. Сега площадите са пълни поради причината, че народът разбра, че управлението е корумпирано и ресурсът не се харчи в полза за всички, и е създадена олигархична структура, която облагодетелства, във вреда на народа, определен кръг от хора„, обясни Паскалев.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 3718

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече