Стоян Мирчев, БСП: Проектът на ГЕРБ за нова конституция е „неграмотен опит за диверсия“

0

Според него една хунта се опитват да ни превърнат в тотална полицейска държава

Неграмотен опит за диверсия. Така депутатът от БСП Стоян Мирчев описа новия проект за конституция, предложен от ГЕРБ в студиото на Нова ТВ.

БСП винаги е била за сега действащата конституцията.

По-важният въпрос е кой е написал тези промени. В основата на тази псевдоконституцията е залегнало ограничаване на малките правомощия на президента и липса на всякакъв контрол над главния прокурор. Вероятно Даниел Кирилов е подготвил проекта, коментира червеният депутат.

Борисов с тази маневра се опитва да си спечели време, за да стигне до редовните избори. Защото властта се страхува от служебен кабинет, който да направи честни избори.

Борисов казва да се разстартира системата – какво ще разстартираме, попита риторично депутатът. Искат да махнат ВНС, а в ОбНС да има 120 депутата. Тук съвсем се смесват функциите на властите, премахва се всякакъв контрол над главния прокурор и най-важното – махаме преамбюла на конституцията. Единствената цел на тази мафия е да оцелеят до редовните избори, които ще бъдат фалшифицирани, категоричен е Стоян Мирчев.

Червеният депутат обаче отказа да отговори на въпрос на водещата каква алтернатива може да бъде БСП, след като Валери Жаблянов нарече лидера им Нинова „огледален образ“ на премиера Борисов. Вместо това той обясни, че една шайка се опитвала да унищожи държавата.

Една хунта се опитват да ни превърнат в тотална полицейска държава. А вие искате да си говорим за партийни проблеми, контрира остро водещата червеният депутат и продължи: Ние сме реална и остра опозиция, ние сме защитавали пет вота от трибуната на НС.

Борисов го е страх от парламентарен контрол, затова се е появявал само 5-6 пъти в парламента, аргументира позицията си Стоян Мирчев.

Прегледана: 6566

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече