Румен Петков категорично: Заради брътвежа на Борисов искаме незабавни оставки

0

„На брътвежа на Борисов от вчера, отговорът ни е – незабавни оставки на премиера, правителството и на главния прокурор“. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков по повод вчерашното обръщение към нацията на министър-председателя Бойко Борисов и заявката му за изработване на нова Конституция.

Според Петков изявлението на премиера е опит за промяна на дневния ред в обществените нагласи. „Брътвежът на Борисов беше един груб, циничен, вулгарен опит да избяга от реалността“, коментира Петков.

Ние от АБВ не приемаме който и да е да говори на българския народ, тропайки по масата, защото това издава слабост, липса на аргументи и опит да се владее„, каза още лидерът на АБВ.

„Премиерът направи небезуспешен опит да избяга от истинските въпроси – кюлчетата със злато в нощното му шкафче, милион евра пак там, вулгарния му речник и цинизма към председателя на Народното събрание, грозното му отношение към редица европейски премиери, които, всъщност, изкараха хората на улицата“ продължи с критиките Петков.

Опитът му да избяга от същината на нашето всекидневие, напълнило площадите, трябва да срещне стена. И затова отговорът на невежеството, неграмотността и цинизма е оставки. Трябва да е съвършено ясно, че Борисов е човекът, който насажда омраза и инспирира напрежение, мачка и гази тези, които не му слугуват“, убеден е Петков.

Стремежът на премиера да води темата към Велико народно събрание е опит да овладее протеста, насочен срещу него, смята Петков. Според него центърът на общественото недоволство започва да се размива.

„Протестът забрави откъде е тръгнал. Това е протестът на отвращението от корупцията и липса на морал. Този протест не бива да забравя шкафчето с един милион евра и кюлчета злато. На този протест всяка вечер трябва да се пуска арогантният глас на министър-председателя. Ако се върнем от вчера насам, за оставка говорим двама-трима души. Всичко останало разсъждава на тема Конституция и конституционни промени“, отбеляза Петков. Той е категоричен: „Не трябва да се допуска дефокусирането на протеста“.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 4223

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече