Марешки: По-лошо от това да стигне БСП до властта е да има безпринципна коалиция между ГЕРБ и БСП

0

Не искаме по никакъв начин с данъците на българските пенсионери, учители и полицаи да бъде плащана предизборната кампания на БСП. С всякакви други сили сме готови да подкрепяме Корнелия Нинова да е председател на БСП, за да не стигне БСП до властта. По-лошо от това да стигне БСП до властта е да има безпринципна коалиция между ГЕРБ и БСП.

На 95% смятам, че няма да има такава коалиция заради неприрязънта между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Това заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки пред БНТ.

Като друга причина „Воля” да не влезе в извънредното заседание на парламента вчера (13 август) Марешки посочи, че не видял БСП да помага в борбата срещу картела при горивата. На въпрос дали не иска да знае за актуализация на бюджета, да чуе премиера и МВР министъра пред парламента, лидерът на „Воля” отвърна, че няколко пъти заради „такива идеи на Нинова” да бъде чут Борисов нищо не излязло и се впусна да обяснява как това е трошене на пари на данъкоплатците. В крайна сметка Марешки заяви, че към днешна дата не е нужна актуализация на бюджета, но до края на годината ще трябва.

Ние сме най-готови за избори“, убеден е лидерът на „Воля”, според който няма нито един плакат на протестите срещу партията му. На пръв поглед разчистването на площадите е правилната мярка, но от гледна точка на това, че тези хора търсят провокация, по-добре да бъдат оставяни, за да видят хората, че те не искат оставка на правителството, а само пречат на хората, е тезата на Марешки за протестите. „Не искам да смесвате протестиращите с блокиращите. Много добре чух, че хората не искат корупция“, подчерта той и даде за пример в борбата с корупцията със ситуацията с картелите.

„Буквално 10-15 човека блокират живота на стотици хиляди варненци“, добави той. Интересен факт е, че Марешки не се съгласи с тезата, че като няма блокади, никой политик не чува протестите.

И поясни, че България не е ТВУ, за да се упражнява президентът със служебен кабинет. „Нали си спомняте, че Мая Манолова е изгонена с камъни от парламента, че Христо Иванов е изгонен с камъни от парламента“, каза още той.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 4679

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече