Георги Свиленски, БСП: Големият проблем на България е, че Борисов вкара мафията в управлението.

0


„Протестите са организирани от българските граждани, а основният организатор е г-н Борисов. Той и г-н Гешев са причината всички тези хора да бъдат по улиците, за да защитят правата си. Ние сме сред хората и подкрепяме техните искания: оставките на Борисов и Гешев. Двамата основни виновници да бъде блокирана държавата и ключът да бъдат разблокирани кръстовищата е в тях.“

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ.

Снимка: БГНЕС


По повод изявлението на премиера за предстоящи тежки решение, социалистът заяви, че те ще са такива само за самия него. „Тежките решения, които чакаме няколко дни, са тежки за него, а не за хората. Нека бъде така добър да си вземе “тежкото решение“ и да освободи българските граждани от присъствието си. Единственото решение е утре публично да дойде в Народното събрание, и да си донесе оставката. Големият проблем на България е, че Борисов вкара мафията в управлението. През тези 3 години се смениха над 13 министри, така че няма никакъв смисъл от промяна в кабинета. Тези министри са “бушони“, те гърмят при всеки един проблем“, коментира депутатът от БСП.


Аз не виждам желание в този парламент някоя от партиите да иска да прави кабинет. Няма желание, а и реална възможност. Ако г-н Борисов донесе оставката си утре, до средата на октомври спокойно могат да се проведат избори. Следващият парламент с нова легитимност и ново доверие, ще направи бюджета за следващата година, ще избере кабинет и в крайна сметка държавата ще тръгне по един нормален път и институциите ще започнат да работят. В момента нито едно министерство или институция не работят, а стоят и чакат важното решение на г-н Борисов“, обясни още той.


По повод обвиненията, че БСП “говори“ чрез Румен Радев, Георги Свиленски заяви, че това са твърдения само на Борисов и неговите партньори. „Президентът е този, който ще носи отговорността за едно служебно правителство, и той е този, който ще избере служебните министри. Ние ще носим отговорност, когато минат парламентарните избори, когато видим какво доверие сме спечелили от българските граждани, и ние ще управляваме, когато те ни дадат тази възможност. Нека да видим обществото на кои политически партии ще даде доверието си. Сигурен съм, че ГЕРБ няма да са тези, които ще правят следващия кабинет“, заяви социалистът.


„За първи път членовете на БСП ще имат възможността пряко да изберат своя председател, затова този избор е важен. Ние апелираме за пълно участие на 12-и септември. Партията не е разединена, а просто има различни мнения сред членовете на Националния съвет“, заключи Свиленски

Прегледана: 5552

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече