Валери Жаблянов: Нинова е неубедителна за опозиционно настроеното общество

0

БСП няма позиция нито за протестите, нито за процесите в страната”, заяви депутатът от БСП Валери Жаблянов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Мисля, че е ясно, че БСП подкрепя справедливите искания на гражданите – за законност, за ред, за намаляване на произвола от изпълнителната власт. БСП отдавна е заявила позицията си относно този тип управление” ,обясни той.

Жаблянов добави, че е присъствал както на първия ден от протестите, така и в други дни.

„За съжаление БСП не можа да изработи не само позиция относно протестите, но и за процесите в страната. Ние се намираме в предизборна кампания и председателят на партията Корнелия Нинова е взела всички функции на партията. Тя съобщава позицията на БСП. Вече трети месец не се събира ръководството на партията, за да направи оценка на случващото се в страната” , заяви Жаблянов.

Той бе категоричен, че е опонент на Нинова по редица причини. Според него, ако страната има ефективна парламентарна опозиция, каквато би трябвало да бъде БСП, нямаше да се стигне до извънпарламентарни протести.

Когато голяма част от българското общество изразява на площадите и улиците своето политическо недоволство от управлението и не застава зад парламентарната опозиция, това означава, че тя, в частност и Нинова с нейния политически курс, са били неубедителни за опозиционно настроеното общество”, категоричен бе кандидатът за лидер на партията.

Той е на мнение, че БСП няколко пъти е пропуснала благоприятни възможности да влезе в управлението на държавата. Жаблянов смята, че причината за това е липсата на точна оценка на случващото се от страна на опозицията, и е категоричен, че е необходима смяна на ръководството на левицата.

Източник: Offnews.bg

Прегледана: 4373

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече