Психолог: Радикализацията е част от тактиката на протестите

0

Радикализацията е част от тактиката на протестите. Това заяви психологът Росен Йорданов в сутрешния блок на БНТ.

Той не вижда повод за полярни мнения и версии с премахването на палатките на протестиращите, а полицията просто си свършила работата. Правото на протест не трябва да се компрометира с правото на другите граждани, даде да се разбере Йорданов.


По думите му дребните спорове са излишни, а протестиращите щели да намерят по-интелигентен начин да протестират. Протестиращите са много пъстри, а протестът е нещо много по-голямо, коментира психологът и даде пример с големите протести през 90-те години.


Протестът се промени – той започна спонтанно и се появиха хора от силови групировки, посочи Росен Йорданов.


Психично здравият човек успява да постигне целите, докато психично болният човек не успява да постигне целите си. Ефективният човек контролира нещата на изборите“, анализира ситуацията на протестите Йорданов. Според него в момента протестиращите следват линията на психично болен човек, които не успяват да постигнат целите си.


Протестът не е хомогенен, защото в протестиращите влизат различни хора и групи. Има хора с тъмни интереси, посочи Йорданов и допълни, че когато се стигне до агресия е признак на безсилие и страх.


Реалната промяна се случва на изборите, а всеки, който се опитва да направи протеста на две, ни лъже. Йорданов отчете, че поведението на премиера Бойко Борисов е доста неадекватно, а президентът Румен Радев имал фалшиво поведение за подем.

Прегледана: 4633

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече