Поетът Николай Милчев: Какво ли ще стане утре в 4 часа сутринта?!

0

Така се прави… В четири сутринта – винаги рано сутрин, когато всички спят, тогава стават тайните работи. За една нощ и свети Петър се е отказал три пъти от Исус, та нашата власт ли няма да се откаже от демокрацията.

Имало недоволство, протести, митинги – майната им. Това е тиня и измет. Имало палаткови лагери – майната им. Това са катуни и боклуци. Имало надежди – да почакат.

Лично аз не вярвах, че ще го направят. Мислех, че няма да посмеят. Грешал съм – тайно и полека, докато народът е пораствал на „няколко века“, те са пораствали за това – да изметат палатковите лагери и да им олекне.

Снимка: ТВ Европа


Затова намекна Борисов на гербаджийския форум за действията на полицията в Русия и САЩ. Затова будни граждани внасяха вчера искания да бъдат премахнати палатковите лагери, които според тях ходели по главите на софиянци.


Всичко е било затова:
– За да има спокойствие и ред
– За да фучат колите по кръстовища и магистрали.
– За да е щастлива лятната ни августовска родина.
– И най-вече – за да лъснат мускулите, бицепсите и вратът на Властта.


Сега ще почнат пресконференции от власт и МВР, ще се лее и шербет, и пелин, ще има и отговорности, и грижи, и Ковид 19, и нарушени права, и всичко.
Само палатковите лагери няма да ги има. Няма да я има и нашата плаха надежда, че живеем в държава, а не в оградена територия на реда и тишината.


Какво ли ще стане утре в четири часа сутринта?

Автор: Николай Милчев

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 5479

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече