Социалистът Георги Гергов: Нинова си присвоява незаконно БСП

0

Георги Гергов, лидер на пловдивските социалисти, излезе с остра позиция срещу днешните действия на Корнелия Нинова.

Ето какво написа той: 

Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години , постоянно нарушаваща Устава на партията, се опитва днес, отново в нарушение, да присвои БСП с 2ри председателски мандат”. – това заяви членът на НС на БСП Георги Гергов по повод съобщеното от Нинова, че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев.

Аз съм законно избран за председател на Областната и Градската организации на БСП -Пловдив.  Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова, в свой интерес, прокарва в разрез с висшите провомощия на НС на БСП.  Ние, членовете на НС сме длъжни и ще успеем да свикаме Пленум на БСП, за да запазим правата на всеки член на Партията и историческите, градивни идеи на БСП.

Аз, Георги Гергов, ще запазя партийното си и лично достойнство и няма да стана съучастник в незаконни действия на Нинова. Аз, Георги Гергов, мога да стана председател на БСП по законна процедура. Но не мога и не искам да се кандидатирам и да стана председател на БСП , избран незаконно по процедурата “Нинова”!

Ще се видим, г-жо председател,  на законно свикан НС на БСП преди 12.9.2020, за да отменим манипулациите ви за председателския пост. И своеволните ви, лични, незаконни решения за бъдещето на БСП”.

Прегледана: 5488

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече